Záhorská Bystrica chystá prehliadku elektrovodu a atómového krytu. Prídete sa pozrieť?

6.6.2021
Areál Elektrovodu z vtáčej perspektívy

Zdroj: zahorskabystrica.sk

Páčil sa vám článok?

Záhorská Bystrica pripravuje prehliadku Elektrovodu a atómového krytu, ktorý sa nachádza pod bývalou telocvičňou SOU energetického. Prídete sa pozrieť?

"Na Bystrické malé hody pripravujeme sprievodný program v podobe prehliadky areálu Elektrovodu a jeho atómového krytu, ktorý sa nachádza pod bývalou telocvičňou energetického učilišťa na Holom vrchu v Záhorskej Bystrici," problížila samospráva na svojom webe.

Prehliadka bude v piatok 25.6. o 17.00 hod a v sobotu 26.6. o 17.00 hod priamo v areáli Elektrovodu na Holom vrchu.

Zámery premeny Elektrovodu priblíži starosta Jozef Krúpa, atómový kryt záujemcom ukáže pán Štefan Perniš, dlhoročný správca Elektrovodu.

Areál Elektrovodu z vtáčej perspektívy.

Ako sa prihlásiť? Počet miest na prehliadku je limitovaný, preto samospráva pripomína, aby sa záujemcovia  prihlásilina vybraný termín telefonicky na sekretariáte MÚ, mailom na sekretariat@zahorskabystrica.sk alebo vyplňte náš prihlasovací formulár.

Ak máte záujem o  prehliadku, tu môžete vyplniť prihlasovací formulár.

Doprava do Elektrovodu je individuálna – areál sa nachádza na Holom vrchu, čo je pokračovanie ulice Pri Vápenickom potoku, alebo môžete využiť kyvadlovú dopravu, ktorú sme zabezpečili z Námestia Rodiny – autobus odchádza po oba dni o 16.45 hod.

Samospráva priblížila, ako sa premení areál Elektrovodu. "Časť areálu bývalého SOU energetického prechádza do správy našej mestskej časti, kde pripravujeme projekt rekonštrukcie pôvodných budov na novú základnú školu s telocvičňou, materskú školu a exteriérové športoviská. V súčasnosti pripravujeme projektovú dokumentáciu," priblížila mestská časť.

Vizualizáciu pripravovaného školského areálu si môžete pozrieť v tomto videu.

Budova bývalého internátu je v správe magistrátu, ktorý tu plánuje budovať nájomné bývanie. Bývalá plaváreň, ktorá bola statikom zatvorená ešte v časoch fungovania učilišťa pre nevyhovujúcu statiku, je v správe BSK, ktorý plánuje jej premenu na zariadenie pre seniorov.

Pri prehliadke sa bude riadiť aktuálnymi opatreniami platného COVID automatu. Vstup je povolený deťom od 6 rokov v sprievode dospelej osoby.

 (nc)

Páčil sa vám článok?