Bratislava má zaočkovaného primátora: Dostal vakcínu od spoločnosti AstraZeneca

3.5.2021
primátor očkovanie

Zdroj: Facebook/Matúš Vallo má rád Bratislavu

Páčil sa vám článok?

Primátor Matúš Vallo bol včera zaočkovaný prvou dávkou vakcíny od spoločnosti AstraZeneca. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Primátor Matúš Vallo uviedol, že po troch týždňoch v čakárni sa dočkal a na Národnom futbalovom štádióne v Bratislave bol včera zaočkovaný AstraZenecou. Zároveň pripomenul, že očkovanie je nevyhnutné. "Očkovanie je jediná cesta z pandémie, v každom prípade buďme ďalej opatrní," napísal na sociálnej sieti primátor Vallo s tým, že organizácia vo veľkokapacitnom očkovacom centre na Národnom futbalovom štadióne bola výborne zvládnutá.

Čo sa týka nežiaducich účinkov, ako nás informovala hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová, primátor mal po očkovaní prvou dávkou bežné príznaky ako slabosť a zvýšená horúčka, ktoré sa dostavili na druhý deň po vakcinácii. "Aktuálne je v plnej fyzickej kondícii. K očkovaniu podporuje ako jedinej ceste návratu do bežného života," doplnila Rajčanová. Zároveň pripomenula, že mesto zriadilo podpornú linku na pomoc s registráciou na očkovanie, ktorá je k dispozícii každý pracovný deň na čísle +800 222 888.

Vakcínu v rovnakomočkovacom centre dostal aj premiér Eduard Heger, ktorý sa v sobotu (1.5.) zaočkoval taktiež prvou dávkou vakcíny od AstraZenecy. Pridelili mu ju na základe veku po tom, ako sa minulý týždeň prihlásil ako bežný občan do čakárne na očkovanie.

Zavítal do veľkokapacitného centra v priestoroch Národného futbalového štadióna v Bratislave. „Očkovanie považuje predseda vlády SR za najúčinnejšiu zbraň proti pandémii, preto svojím príkladom chce podporiť zaočkovanie čo najväčšieho počtu ľudí na Slovensku,“ uviedol úrad vlády.

(nc)

Páčil sa vám článok?