V Klariskom Diškurze budú v stredu diskutovať o očkovaní, aj o jeho význame pre život v meste

14.4.2021
V klariskách je výstava fotografií všetkých slovenských kostolov - klarisky
Páčil sa vám článok?

V stredajšom online vysielaní diskusného formátu Klarisky Diškurz bude témou očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Pozvaní hostia, medzi ktorými je epidemiologička Zuzana Krištúfková či virológ z Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied Juraj Kopáček, odpovedia na otázky o fungovaní a procese schvaľovania vakcín, ich dostupnosti, účinnosti i bezpečnosti.

Debatovať budú aj o význame očkovania pre život v meste, a prečo je dôležité najskôr zaočkovať starších a chorých obyvateľov. 

"Medzi pozvanými hosťami je aj zdravotná sestra Zuzana Weiserová z očkovacieho centra, bratislavská viceprimátorka Tatiana Kratochvílová a aj herečka Kamila Magálová, ktorá vysvetlí, prečo sa zapojila do kampane na podporu očkovania," informovali z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS). Klarisky Diškurz budú vysielať v stredu o 20.30 h na sociálnej sieti na stránke BKIS či hlavného mesta.


Klarisky Diškurz prináša živé rozhovory situované v neobvyklom priestore bývalého kostola, v súčasnosti koncertnej a výstavnej siene, kde sa otvárajú aktuálne témy úzko späté s mestom. Priestor dostávajú odborníci i osobnosti, ktoré sú súčasťou kultúrneho a spoločenského života Bratislavy.

(TASR)

Páčil sa vám článok?