FOTO Rekonštruuje sa nový zdieľaný cyklochodník na Ružinovskej, čo prinesie obyvateľom?

2.3.2021
Cyklochodník Ružinovská

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Na Ružinovskej ulici mesto rekonštruuje zdieľaný priestor pre chodcov a cyklistov. Cyklochodník bude mať tri vetvy, ktorých dokončenie je plánované do 13. apríla.

"Rekonštrukcia združeného cyklistického chodníka na Ružinovskej začala v pondelok 22.2. s predpokladaným termínom ukončenia 13.4. 2021," uviedla pre banoviny.sk hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová. 

Prvá vetva A povedie od Tomášikovej až po Jadrovú, vetva B od Jadrovej po Súmračnú a posledná časť rekonštrukcie od Súmračnej po Polárnu.

Mesto deklaruje, že vďaka rekonštrukcii budú mať Ružinovčania po rokoch opravený komfortný a zdieľaný chodník pre chodcov a cyklistov bez nerovností, prepadlín a iných nedostatkov. 

Zatiaľ je  však k dispozícii projektová dokumentácia bez vizualizácie. Ide o rekonštrukciu, pri ktorej budú osadené stĺpiky a bude sa tiež realizovať odvodnenie smerovať ku stromom do zelene, nie na parkovisko. "Zlepšia sa rozhľadové podmienky výmenou stĺpikov a posunutím predajného stánku," doplnila Rajčanová.

Po rekonštrukcii by autá nemali vytŕčať do kombinovaného chodníka, čo má prinesť väčšiu bezpečnosť. Mesto uviedlo, že počet parkovacích miest zostane zachovaný.

Celková cena za kompletné vykonanie diela je stanovená ako výsledok verejného obstarávania vo výške 120 247,80 eur. "Zverejnená cena platí. Bude ešte závisieť od prídavných prvkov, podľa toho sa cena môže upresniť," spresnila pre banoviny.sk Rajčanová. Dodala, že po rekonštrukcii bude kombinovaný chodník estetickejší a bezpečnejší. 

Zdroj: nc

Rekonštrukcia združeného cyklistického chodníka Ružinovská ulica

Zdroj: nc

​Magistrát umiestňuje majiteľom parkujúcim áut v blízkosti rekonštrukciem takýto oznam.

Zdroj: nc

​Cyklochodník bude mať 3 vetvy, ktorých dokončenie je plánované do 13. apríla.

Zdroj: nc

​ Na rekonštrukciu upozorňuje aj umiestnenie zvislých značiek.

Zdroj: nc

Projekt realizuje magistrát v rámci Cyklovýzvy. Financovaný je ministerstvom dopravy z Cyklodotácie. Plnohodnotnú segregovanú cyklotrasu bez chodcov začína bratislavská samospráva projektovať.

(nc)

Páčil sa vám článok?