Starosta Kusý: Po prázdninách chceme otvoriť všetky škôlky a prvý stupeň ZŠ

28.2.2021
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto by sa po prázdninách rado pridalo medzi mestské časti, v ktorých sú otvorené školy a škôlky. Informuje o tom na sociálnej sieti starosta Rudolf Kusý. Tento zámer však ešte môžu zmraziť nové opatrenia vlády, ktorá zasadne dnes poobede.

Ako priblížil Kusý, absolvoval online poradu s riaditeľmi škôl a škôlok. Pred týždňom v mestskej časti v tichosti otvorili dve školy a škôlku, aby otestovali, ako to funguje. Ukazuje sa, že to ide, ľudia sa správajú zodpovedne a poctivo oznamujú, ak majú v rodine niekoho s koronavírusom. 
"Preto po prázdninách otvárame všetky materské školy a 1. stupeň základných škôl," oznámil Kusý.

"Mnohí z vás sa obávajú, aby sa deti nenakazili. Preto sme (vďaka darom) dodali všetkým zamestnancom škôl a škôlok respirátory. Pri vstupe sú, samozrejme, pripravené dezinfekcie a respirátory kúpime aj pre zábudlivé deti. Školám a škôlkam pomôžeme s nákupom germicídnych žiaričov a ionizérov vzduchu na likvidáciu vírusov. Zabezpečíme aj kloktacie, či pľuvacie testy pre triedy, v ktorých je podozrenie niektorého dieťaťa na COVID," uviedol starosta.

Rodičia detí sa budú musieť každý týždeň preukazovať negatívnym testom na koronavírus a dieťa s podozrením na ochorenie do školy nevpustia.

(ms)

Páčil sa vám článok?