Magistrát hľadá šéfa mestskej organizácie OLO, na vybratého kandidáta čaká rozprávkový plat

24.2.2021
OLO budova sídlo

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto vypísalo pracovnú ponuku na pozíciu predseda/níčka predstavenstva mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu – OLO. Čo všetko musí spĺňať úspešný kandidát a aký plat za to bude dostávať?

Mesto zverejnilo ponuku pracovnej pozície na portáli profesia.sk. Pri bližšej špecifikácii ponúknutej pozície uvádza, že cieľom pracovného miesta je zabezpečiť, aby spoločnosť OLO a.s. plnila svoje spoločenské a ekonomické poslanie v oblasti nakladania s drobným komunálnym a stavebným odpadom, zabezpečiť rozvoj spoločnosti v súlade s environmentálnou legislatívou po stránke technologickej, organizačnej a personálnej.


Podrobne tam nájdete  aj rozsah zodpovednosti úspešného kandidáta ponúknutej pozície. Ak máte záujem o účasť vo výberovom konaní, budete potrebovať žiadosť o zaradenie do výberového konania – sprievodný list, životopis, zoznam referencií – minimálne 3 referencie systémom 360 (podriadený, nadriadený a kolega), motivačný list vo forme eseje v rozsahu najviac 2 normostrán a ďalšie náležitosti.

Ak ašpirujete na túto pozíciu, musíte mať vysokoškolské vzdelanie II. stupňa, prax v oblasti odpadového hospodárstva je však výhodou. Magistrát požaduje aj určité osobnostné predpoklady a zručnosti či funkčné spôsobilosti na vykonávanie pozície.

Úspešný uchádzač okrem zvládania funkčných spôsobilostí ako sú napríklad zásady a spôsoby strategického plánovania a riadenia spoločnosti, poznanie a  v primeranom rozsahu uplatňovanie vývojových trendov v oblasti nakladania s komunálnym odpadom, ovládanie spoločenského protokolu čiovládanie zásad podnikateľského riadenia spoločnosti potrebuje aj osobné spôsobilosti.

To znamená, že je schopný prijímať rozhodnutia a niesť za ne zodpovednosť, efektívne spolupracuje tak, aby spolupráca a rokovania viedli k výsledku, v rokovaniach prejavuje vysokú mieru presvedčivosti a zároveň je taktný a diplomatický, ovláda individuálny prístup k zamestnancovi či  dokáže presadiť aj „nepopulárne“ opatrenia.

Ponúkaný plat je zaujímavý a to 5 000 eur/mesiac, čo je základnou zložkou odmeny.To však nie je všetko. "Flexibilná zložka odmeny pre danú pozíciu bude závisieť od vopred určených výkonnostných ukazovateľov a odpočtu plnenia určeného plánu rozvoja danej spoločnosti/organizácie," uvádza mesto, takže sa vám k základnému platu podľa výkonu niečo pripočíta. Na prihlásenie sa do výberového konania máte ešte približne týždeň. Predpokladaný termín ukončenia výberového konania je 6.3.2021. Pozícia je na plný úväzok a na termíne nástupu sa viete dohodnúť, keďže je uvedený dohodou. Kompletný a podrobný popis pracovnej pozície nájdete TU.

(nc)

 

Páčil sa vám článok?