Karlova Ves sa postará o deti rodičov z kritickej infraštruktúry

8.1.2021
0
Materská škola na Vyšehradskej

Zdroj: TS

Páčil sa vám článok?

Karlova Ves otvorí pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry Materskú školu (MŠ) na Ulici Ľudovíta Fullu 12. Stane sa tak v pondelok 11. januára. Informoval nás o tom hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

Prihlásených je zatiaľ 40 detí. Ďalší rodičia z kritickej infraštruktúry (lekári, zdravotné sestry, policajti a hasiči), ktorí majú záujem o umiestnenie dieťaťa, môžu kontaktovať riaditeľku školy, ktorú dieťa navštevuje štandardne.

Zvyšných osem materských škôl, ktoré má Karlova Ves vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, zostane z dôvodu prísnych epidemiologických opatrení a zhoršujúcej sa situácie zatvorených aj počas budúceho týždňa. Karlova Ves však otvorí Školský klub detí pri Spojenej škole na Tilgnerovej 14. Tento centrálny školský klub bude rovnako určený len pre žiakov rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre. Žiaci sa v klube budú môcť aj dištančne vzdelávať.

„Najťažší boj za nás všetkých zvádzajú zdravotníci. Snažíme sa uľahčiť im túto vyčerpávajúcu službu tak, že budú mať dobre postarané o svoje deti. Týka sa to aj hasičov, policajtov a ďalších zložiek, ktoré stoja v prvých líniách, a bez ktorých nie je možné túto extrémnu situáciu zvládnuť,“ zhodnotila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.
Počas dnešného dňa (piatok 8. januára) prebieha v MŠ na Ulici Ľudovíta Fullu 12 aj v Spojenej škole na Tilgnerovej 14 antigénové testovanie pedagógov na prítomnosť vírusu Covid-19 v ich organizme. Do procesu vyučovania budú teda od pondelka 11. januára zapojení len pedagógovia, ktorí prejdú dnešným testovaním a ich výsledok bude negatívny.

(ms) 

Páčil sa vám článok?