Zostane na Devínskej ceste 50-tka? Vodiči zostali prekvapení, na jeseň sa povolená rýchlosť zvykla meniť na 70 km/h

20.11.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Devínska cesta, najdlhšia ulica v Bratislave, sa vyznačuje aj zvýšeným pohybom cyklistov. Práve preto na nej bývala počas cyklistickej sezóny znížená maximálna povolená rýchlosť na 50 km/h. Vodiči však zostali prekvapení, že sa v novembri nezvýšila na 70 km/h, ako tomu bolo v predchádzajúcich rokoch. Zisťovali sme, či sa to zmení.

Devínska cesta  spájajúca mestské časti Devín a Karlova Ves je s dĺžkou 6,57 km najdlhšou ulicou Bratislavy a zároveň dôležitou dopravnou tepnou. Okrem cesty pre autá je však aj súčasťou medzinárodnej cyklotrasy EuroVelo 13, takže počas sezóny sa tu pohybuje mnoho cyklistov. I to je jeden z dôvodov, prečo tu bývala od apríla do novembra znížená maximálna povolená rychlosť zo 70 km/h (nebola po celej dĺžke cesty, iba na pomerne prehľadných neobývaných úsekoch) na 50 km/h. S blížiacou sa zimou si však vodiči všimli, že tento rok sa maximálna povolená rýchlosť nezvýšila.

Dnes ráno sme sa medzi 8:30 a 8:45 h Devínskou cestou previezli. Po celej jej dĺžke od Devína až po Riviéru v Karlovej Vsi sme narátali iba jedného cyklistu, na ktorého sme narazili pri kameňolome.

Zdroj: ms

Počas jazdy sme videli iba jedného cyklistu.

"Od tohto roku má byť na Devínskej ceste trvalo určená 50-tka. Tento rok sa už nebude zvyšovať rýchlosť," reagovala na naše otázky hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová. 

(ms)

Páčil sa vám článok?