V Záhorskej Bystrici by chceli testovať na Covid-19 v stredných školách, kde sa momentálne neučí...

21.10.2020
Psychologička o prázdninách: deti sa potrebujú aj nudiť - skola_trieda
Páčil sa vám článok?

V súvislosti s nadchádzajúcim celoplošným testovaním na koronavírus sa aj bratislavské mestské časti intenzívne pripravujú, aby najväčšiu logistickú akciu v novodobej histórii Slovenska čo najlepšie zvládli. V Záhorskej Bystrici by chceli zriadiť odberové miesta radšej na stredných školách, aby predišli prípadnej infikácii priestorov základných škôl...

"Samosprávy majú skúsenosť s organizovaním volieb. Miesta i systém poznáme, k tomuto testovaniu však máme viacero otázok. Informácie dostávame postupne, máme ich však nedostatok a zo dňa na deň sa menia. Nevieme, s akými údajmi máme pracovať," povedal starosta mestskej časti Záhorská Ves Jozef Krúpa pre TASR.

V Záhorskej Bystrici už vyčlenili zodpovedných pracovníkov, ktorí budú pomáhať s organizáciou testovania v mestskej časti. Pripravujú sa aj konkrétne lokality, ktoré by mali byť totožné s miestami volebných okrskov. "V prípade základných škôl hľadáme alternatívne riešenia, keďže nechceme, aby došlo k potenciálnemu infikovaniu priestorov," priblížil Krúpa. Viacerí starostovia preto chcú rokovať s vedením Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý je zriaďovateľom stredných škôl, aby poskytol priestory týchto škôl. Stredoškoláci sa totiž aktuálne učia dištančnou formou a školy fyzicky nenavštevujú. "Na týchto stredných školách by sa mohli vytvoriť miestnosti pre testovanie. Budeme o tom rokovať," poznamenal šéf regionálneho združenia.      

BSK i bratislavský magistrát chcú bratislavskí starostovia požiadať aj o personálnu pomoc, keďže majú nedostatok svojich pracovníkov či dobrovoľníkov, ktorých majú vyčleniť na administratívnu výpomoc pri testovaní.

(TASR)

Páčil sa vám článok?