Sudca rozhoduje o vzatí starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého do väzby

4.10.2020
0

Zdroj: FB R.K.

Páčil sa vám článok?

Sudca pre prípravné konanie na Okresnom súde Bratislava III momentálne rozhoduje o vzatí do väzby obvineného starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého. Ten pred pojednávaním povedal, že obvinenia považuje za nezmysly.

Bratislavská krajská kriminálna polícia vo štvrtok (1. 10.) zasahovala v prípade vyšetrovania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Policajný vyšetrovateľ následne obvinil zadržaného starostu z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Obvinenie sa má podľa hovorcu bratislavského Nového Mesta Mareka Tettingera týkať troch developerských projektov. V prvom prípade ide podľa neho o polyfunkčný komplex medzi Račianskou a Kukučínovou ulicou. Ďalšie dva projekty sa majú podľa neho týkať Jaskovho radu a Vlárskej ulice. Podľa miestneho úradu nie sú v súlade s územným plánom hlavného mesta. Tettinger zároveň skonštatoval, že si na novomestskom miestnom úrade nie sú vedomí žiadneho porušenia legislatívy, ktorého by sa mohol starosta dopustiť.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Zadržanie Rudolfa Kusého. 

Spôsob zadržania, ale aj samotné zadržanie Rudolfa Kusého považuje jeho právna zástupkyňa Eva Mišíková za nedôvodné, teatrálne i za absolútne neakceptovateľné z hľadiska nákladovosti. "Nebol riadne predvolaný. Nechápem, prečo k takémuto zadržaniu a k takejto teatrálnej situácii došlo. Vždy, keď bol predvolaný, tak sa na úkon v trestnom konaní dostavil," podotkla s tým, že nevidí ani dôvod na vzatie obvineného starostu do väzby.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?