Obídete kolónu: Devínsku Novú Ves spojí s Dúbravkou tzv. bypass

11.9.2020
0

Zdroj: www.devinskanovaves.sk

Páčil sa vám článok?

Ak smerujete z Devínskej Novej Vsi do Dúbravky či k obchvatu alebo nákupnému centru, zrejme ste si všimli práce povedľa cesty a kruhového objazdu oproti Hornbachu. Budujú tu tzv. bypass, teda cestu, ktorou pri smerovaní do Dúbravky obídete kruhový objazd, kde sa bežne tvoria kolóny.

"Po viac ako dvoch rokoch snahy mestská časť iniciovala prepojenie Devínskej  a Dúbravky mimo okružnej križovatky, takzvaným bypassom, to znamená cestou, ktorá bude obchádzať okružnú križovatku tak, aby vodiči, ktorí  smerujú z Devínskej Novej Vsi do Dúbravky, nemuseli vchádzať do okružnej križovatky, ktorá je evidentne poddimenzovaná, keďže počas zmien v blízkej priemyselnej zóne je pravidelne a totálne upchatá, vodiči ostávajú v okružnej križovatke stáť a vznikajú kolóny," vysvetlil pre miestnu televíziu starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír.

Prísľub investora je, že samotné budovanie komunikácie bude ukončené do šiestich týždňov od začatia prác. Momentálne prekladajú verejné osvetlenie a inžinierske siete, následne sa majú začať stavebné práce.

(ms)

Páčil sa vám článok?