Mesto pomáha mestským častiam prostredníctvom memoranda o spolupráci: Aké projekty sa riešili v Dúbravke?

26.6.2020
Dúbravka studňa

Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Páčil sa vám článok?

S kontrolou výsledkov memoranda začala bratislavská radnica v Dúbravke. Sumou takmer 5 miliónov eur podporili viaceré projekty.

Primátor Vallo na svojej sociálnej sieti informuje, že s kontrolou výsledkov memoranda začalo mesto v Dúbravke spolu so starostom tejto mestskej časti Martinom Zaťovičom a viceprimátorom Káčerom. "V rámci celkovej sumy 4,78 miliónov eur sme v Dúbravke prispeli na viaceré projekty ako revitalizácia Horánskej studne s parčíkom, vybudovanie parkovacích miest na Homolovej a M. Sch. Trnavského a opravu chodníka na Saratovskej ulici," informuje primátor Vallo.

Cieľom memoranda je podľa neho aspoň čiastočne kompenzovať systém prerozdeľovania finančných prostriedkov medzi mestské časti." Výška prostriedkov investovaných na území mestskej časti zodpovedá rozdielu medzi očakávanými daňovými príjmami v roku 2019 (bez financovania škôl) a 90 % priemerných daňových príjmov mestských častí na obyvateľa," dodal.

Podotkol, že v závere roku 2019 sa podarilo dosiahnuť väčšinový kompromis a prerozdelenie príjmov medzi mestské časti sa podarilo nastaviť spravodlivejšie. V rámci memoranda boli podporené mestské časti Petržalka, Dúbravka, Karlova Ves, Vrakuňa a Podunajské Biskupice. Podporovať budeme naďalej aj ostatné bratislavské mestské časti.

​(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie