Dúbravka pokračuje v projekte kvitnúcich lúk, špeciálne ich označila

10.6.2020
0

Zdroj: FB MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Bratislavská Dúbravka pokračuje aj tento rok v projekte tzv. kvitnúcich lúk. Spolu s Bratislavským regionálnym ochranárskym združením (BROZ) vybrala sedem lokalít, kde by mali kvety nielen potešiť, ale aj pomôcť.

Mestská časť sa tak pripája k samosprávam, ktoré sa rozhodli starať sa o zeleň na vybraných miestam spôsobom šetrnejším k prírode. "Kosenie a starostlivosť o zelené plochy prebieha vo vybraných lokalitách tak, aby sa na nich zachovala druhová rozmanitosť rastlín a živočíšnych druhov," približuje Mária Smiešková, vedúca oddelenia životného prostredia dúbravského miestneho úradu. Doplnila, že biodiverzné lúky sa budú kosiť dvakrát ročne.

Mestská časť tento rok miesta s regulovaným kosením aj špeciálne označila. Informačné tabule hovoria zároveň o možnosti pozorovania vývoja a pestrosti druhovej rozmanitosti na ploche kvitnúcej lúky. "Lúčne porasty sú priateľské k opeľovačom, majú väčšiu schopnosť zadržiavať zrážkovú vodu, znižujú prašnosť a napomáhajú ochladzovaniu okolitého prostredia," podotkla hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová.

Kvitnúce lúky zriadila mestská časť na Cabanovej, Homolovej, Fedákovej, Koprivnickej a Žatevnej ulici a na Ulici Janka Alexyho.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?