Staronovým miestnym poslancom v Novom Meste bude Jozef Bielik

9.6.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Do miestneho zastupiteľstva v bratislavskom Novom Meste zasadne staronový poslanec Jozef Bielik. V poslaneckom zbore nahradí Vladimíra Mikuša, ktorý sa po vymenovaní za riaditeľa EKO-podniku VPS vzdal svojho poslaneckého mandátu.

Sľub poslanca by mohol Bielik skladať na najbližšom zasadnutí miestneho zastupiteľstva, naplánované je na 30. júna. "Jozef Bielik bol ako prvý náhradník oslovený listom starostu a potvrdil, že prijíma funkciu poslanca. Kandidoval ako nezávislý a bol poslancom aj v predchádzajúcich dvoch volebných obdobiach," uviedol pre TASR hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

Vladimír Mikuš sa vzdal mandátu miestneho poslanca vzápätí po tom, ako bol vymenovaný do funkcie riaditeľa. "Zároveň by mandát stratil aj zo zákona o obecnom zriadení, ktorý hovorí, že funkcia poslanca je nezlučiteľná s funkciou zamestnanca obce," doplnil Tettinger.

Nový riaditeľ miestneho EKO-podniku VPS vzišiel z výberového konania. Následne ho schválili poslanci, do funkcie nastúpil 25. mája. Mestská časť vyhlásila výberové konanie ešte vlani, keď dovtedajší šéf podniku odišiel pracovať pre hlavné mesto. Podnik dočasne viedol jeho zástupca, ktorý však neskôr zomrel.

(TASR)

Páčil sa vám článok?