V ubytovni vznikne 50 nových bytov

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Petržalskí poslanci schválili zámer mestskej časti odkúpiť ubytovňu na ulici Pri starom letisku, kde by malo vzniknúť 50 malometrážnych bytov. Kúpa i rekonštrukcia objektu si vyžiadajú 65 miliónov korún, ktoré sa budú čerpať z prostriedkov Fondu rozvoja bývania.

Počet žiadostí o kúpu bytov v Petržalke totiž stále stúpa, naopak klesá počet bytov, ktoré môže mestská časť žiadateľom prenajať. V súčasnosti eviduje petržalský miestny úrad 3500 žiadateľov. Mestská časť prenajíma byty len z existujúceho bytového fondu, ktoré sa uvoľňujú prirodzenou cestou alebo vďaka úspešným súdnym konaniam.

Poslanci odsúhlasili aj podanie žiadosti na financovanie z Fondu malých projektov v rámci programu CBC Phare a podanie žiadosti na financovanie investičného projektu veľkého rozsahu. Oba projekty sa týkajú Petržalského korza. V prvom ide o vypracovanie štúdie pešej zóny, v druhom o samotnú realizáciu výstavby korza, do ktorej by sa malo investovať 1,65 milióna euro.

Poslanci rokovali aj o návrhu na riešenie schodku rozpočtu na tento rok, ktorý predstavuje 28 miliónov korún. Ten chcú pokryť zvýšením príjmov z predaja majetku, znížením transferov príspevkovým organizáciám, zlepšením vyhľadávacej činnosti oddelenia daní a poplatkov, ale aj doriešením pohľadávky voči hlavnému mestu Bratislava formou započítania pohľadávok.

(brn)

Páčil sa vám článok?