Zabráni šíreniu koronavírusu? Pri Pentagone zriadili hygienickú stanicu

9.4.2020
0

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Pri známej bytovke Pentagon v bratislavskej Vrakuni vznikajú problémy aj v období šírenia koronavírusu. V jej okolí sa totiž zgrupujú a žijú ľudia, ktorí tu nemajú trvalý pobyt. Mnohí z nich sú drogovo závislí. Mesto sa snaží problém aspoň čiastočne riešiť.

"Hlavé mesto sa pri nastavovaní opatrení, ktoré majú spomaliť šírenie koronavírusu, zameriava okrem najohrozenejších skupín obyvateľov aj na ohrozené oblasti v meste. Aj na základe toho boli napríklad vytypované priestory určené na dezinfekciu. Prioritne sa riešili chodníky na vstupoch do nemocníc, domovov seniorov, frekventované prestupné uzly, podchody, zastávky MHD. Medzi dôležité plochy určené na dezinfekciu však bolo rovnako zaradené aj okolie známeho bratislavského Pentagonu. Túto dezinfekciu plánujeme zabezpečovať pravidelne. Okrem dezinfekcie priestoru sme v lokalite prijali aj ďalšie opatrenia," informoval nás hovorca magistrátu Peter Bubla.

Mesto v spolupráci s armádou na tomto mieste zriadilo „hygienickú stanicu“. Ide o cisternu s pitnou vodou napojenú na žľab. Opatrenie má pomôcť, aby ľudia v tejto lokalite mali zabezpečený prístup k pitnej vode a k základnej hygiene.

 Vychovávať a usmerňovať  ľudí žijúcich v okolí bytovky má mestský terénny tím. Ten im má pomôcť aj s poskytnutím rúšok, dezinfekcie či prísunom potravín.

Budúci týžden by mohli spustiť aj karanténnu stanicu, ktorú zriadili pre ľudí bez domova na Zlatých pieskoch. "V prípade, ak by sociálni pracovníci zachytili prípad podozrenia na COVID-19 aj napríklad v lokalite Pentagon, budeme vedieť reagovať a takémuto človeku zabezpečiť testovanie a nástup do karantény v tomto zariadení. Opäť sa tým minimalizuje riziko pre zvyšok komunity, ktorá v Pentagone žije," dodal Bubla.

Taktiež by sa na mieste malo zintenzívniť hliadkovanie mestskej polície.

(ms, ts)

Páčil sa vám článok?