Koronavírus: Bratislava chce pre ľudí bez domova vybudovať kontajnerové mestečko

16.3.2020
0
Bezdomovci na Hlavnom námestí

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava plánuje v najbližších dňoch pre zamedzenie šírenia nového koronavírusu postaviť na Tyršovom nábreží dočasné kontajnerové mestečko pre ľudí bez domova, a tak ich izolovať a ujať sa ich.

Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo počas toho, ako v nedeľu (15. 3.) večer odpovedal online na sociálnej sieti na otázky občanov. 

Vallo priblížil, že v Bratislave je zhruba 4000 ľudí bez domova, ktorí nemajú v súčasnosti kam ísť do domácej karantény, a je to pritom skupina ľudí, ktorá sa často združuje pokope a je bez kontroly. "Chystáme pre nich opatrenia. Sledujeme aj ich stavy v zariadeniach organizácií tretieho sektora, ktoré sa o ľudí bez domova starajú. Sme tesne predtým, ako budú všetky stavy naplnené," uviedol primátor s tým, že v prípade potreby je k dispozícii budova Starej tržnice a magistrát ráta aj s "ťažkými scenármi".

Primátor zároveň informoval, že od pondelka bude väčšina zamestnancov bratislavského magistrátu pracovať z domu, avšak budú v pohotovosti. Mesto požiadavky obyvateľov vybaví telefonicky a elektronicky. Mestská i štátna polícia podľa Valla kontroluje, či sú zavreté prevádzky, ktoré to majú nariadené a upozorňuje ľudí, aby sa nezhromažďovali v skupinkách na jednom mieste. "Buďme súdržní a disciplinovaní," vyzval Vallo. Upozornil, že ohrozenou skupinou sú najmä seniori, ktorým treba podľa neho venovať zvýšenú pozornosť. Viac informácií o opatreniach a odporúčaniach v súvislosti s novým koronavírusom nájde verejnosť aj na webe zvladneme.to.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie