Drozd chce na miestnom úrade urobiť audit

5.12.2006
Páčil sa vám článok?

Novozvolený starosta mestskej časti Ružinov Slavomír Drozd (Smer-SD, SMK, ĽS-HZDS, SF) plánuje hneď po zasadnutí na starostovské kreslo právny audit na ružinovskom miestnom úrade.

Ako ďalej uviedol, je nevyhnutné prejsť všetky zmluvy, ktoré podpisovala mestská časť a zorientovať sa v nich. „Keďže sme za zachovanie zelene a proti zahusťovaniu, budeme sa snažiť zmeniť všetko, čo sa bude dať. Ak sa budú dať zvrátiť niektoré zmluvy, veľmi radi a rýchlo to urobíme,“ povedal Drozd.

Taktiež sa chce zasadzovať o to, aby v Ružinove nedochádzalo ani v budúcnosti k masovej výstavbe, rovnako razantne bude bojovať proti výstavbe vo vnútroblokoch. Drozd si myslí, že výstavba nových bytov a polyfunkčných budov by sa nemala tlačiť do mestských častí, ale práve naopak, na okraj mesta. Podľa neho by sa totiž mala Bratislava rozvíjať smerom na Trnavu alebo Viedeň. V Ružinove môže dôjsť k výstavbe iba v prijateľnej miere, podľa názoru občanov a iba v prípade, ak sa opravia staré cesty a vybudujú nové a vyrieši sa otázka parkovania.

Starosta taktiež uvažuje aj o ekonomickom a personálnom audite na miestnom úrade, pretože potrebuje okolo seba „ľudí, ktorým verí a na ktorých sa môže spoľahnúť“. Zlepšiť by sa mala aj informovanosť občanov, na internete by sa preto podľa starostu mali objavovať všetky zverejniteľné informácie a materiály, ktoré by občania mali poznať.

Drozd taktiež chce zriadiť na miestnom úrade komisie zložené nielen z odborníkov na dané témy, ale aj z členov rôznych občianskych iniciatív, táto spolupráca by mala pomôcť k rozvoju Ružinova. Podľa vyjadrení starostu by sa mali aj občania podieľať na vývoji svojho bydliska, na to by mali slúžiť pravidelné verejné diskusie. V mestskej časti by mali pribudnúť aj informačné centrá najmä s ekonomickým a právnym poradenstvom, riešiť by sa mala aj otázka mládeže, dôchodcov, chýbajúcich verejných športovísk či plavárne.

V 31-člennom miestnom zastupiteľstve bude sedieť 25 poslancov za koalíciu SDKÚ-DS a KDH, päť poslancov za koalíciu Smer-SD, SMK, ĽS-HZDS a SF a jeden nezávislý poslanec. Do zastupiteľstva sa dostal aj poslanec zastupiteľstva BSK a doterajší zástupca starostu Valentín Mikuš či riaditeľ organizácie Marianum Miloslav Hrádek.

Páčil sa vám článok?