VIDEO: Plot je zvalený, ľudia prechádzajú aj po "zakázanej" lávke Mosta SNP

17.2.2020
0

Zdroj: Čitateľ Alexander

Páčil sa vám článok?

Práce na rekonštrukcii východnej, tzv. budapeštianskej lávky pre peších na Moste SNP už celé mesiace stoja. Najnovšie je však plot, ktorý mal chodcom zabrániť vo vstupe, na oboch stranách zvalený a ľudia ju napriek zákazu využívajú.

Oprava Mosta SNP, konkrétne jednej z lávok pre peších, sa naťahuje. Chodci by zatiaľ mali využívať už opravenú, tzv. viedenskú lávku, no nie je tomu celkom tak. Ako sa presvedčil náš čitateľ Alexander, ploty pri budapeštianskej lávke sú zvalené a chodci tak prechádzajú po oboch stranách mosta. Či plot zvalil nedávny silný vietor alebo ľudia, ktorých omrzelo chodiť iba po jednej strane, nevedno. Východná "zakázaná" lávka je pritom v zlom stave, cez niektoré diery vidíte i rieku pod vami. 

Ako na sociálnej sieti informoval primátor Matúš Vallo, pracovníci magistrátu sú už o probléme informovaní a postarajú sa o nápravu.

Lávka zo strany Starého Mesta:

S opravou lávky sa malo začať ešte vlani v lete, no dodnes sa tak nestalo. „Momentálne prebiehajú potrebné administratívne prípravné práce - výber zhotoviteľa, stanovenie harmonogramu prác, vydanie potrebných dokladov a povolení, ohlásenie stavby a podobne. Po výbere zhotoviteľa a hneď, ako to klimatické podmienky umožnia, sa začne s opravou. Predpokladaný termín dokončenia je koniec roka 2020,“ uviedol prednedávnom pre Bratislavské noviny hovorca magistrátu Peter Bubla.

Pôvodne, rovnako ako už hotovú viedenskú lávku, mala rekonštrukciu budapeštianskej lávky robiť firma Hochtief, no nedeje sa tak. „Spoločnosť Hochtief SK realizovala opravu lávky z viedenskej strany na základe Rámcovej dohody č. MAGSP1700012, ktorej platnosť už vypršala. Z uvedeného dôvodu je potrebné v zmysle Rámcovej dohody č. MAGSP1900002 realizovať výber zhotoviteľa stavby rekonštrukcie lávky z budapeštianskej strany zo zmluvných partnerov uvedených v tejto rámcovej dohode,“ vysvetlil nám Bubla..

Lávka z petržalskej strany:

Oprava budapeštianskej lávky má byť v rovnakom rozsahu ako viedenskej: pôjde o odstránenie asfaltového povrchu, výmenu plechov a opravu nosných prvkov, nátery nosných konštrukcií, položenie novej pochôdznej vrstvy na báze polyuretánovej živice, opravu a nátery zábradlia a ďalšie práce. Keďže ešte nie je vybraný zhotoviteľ diela, nedá sa presne vyčísliť cena. Rozpočet predbežne ráta so sumou maximálne 1,5 milióna eur.

(ms, ac)

Páčil sa vám článok?