Prečo ma nechcú registrovať? Pýta sa Tomáš, ktorý má problém s parkovaním pri svojom byte

16.2.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Problém s parkovaním zdarma v Petržalke môžete mať i vtedy, keď máte v tejto bratislavskej mestskej časti trvalý pobyt. Príkladom je i pán Tomáš.

"Sme v domácnosti dve osoby s trvalým pobytom v Petržalke. Užívame v domácnosti auto, ktoré je evidované v Česku (české ŠPZ). Ako postupovať, aby som mohol parkovať ako bežný Bratislavčan?" pýta sa pán Tomáš.

(Ak má držiteľ/vlastník vozidla trvalý pobyt v Petržalke, nie je problém, že je vozidlo evidované v inej krajine. Ak však máte vozidlo v užívaní od inej osoby, nemôžete ho registrovať. Čestné vyhlásenie o užívaní, žiaľ, nestačí. Musíte byť minimálne uvedený v technickom preukaze ako držiteľ vozidla.pozn. red)

Stanovisko MČ Petržalka: „Právny vzťah k motorovému vozidlu preukazuje rezident tak, že je držiteľom motorového vozidla, má motorové vozidlo evidované na základe živnostenského alebo iného oprávnenia, je členom orgánu právnickej osoby a užíva motorové vozidlo tejto právnickej osoby na súkromné účely alebo užíva motorové vozidlo zamestnávateľa na súkromné účely.“

(pn)

Páčil sa vám článok?