Aké má ďalšie plány mesto s Komenského námestím?

15.2.2020
Komenského námestie

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

Aj toto leto by mal priestor na Komenského námestí ožiť rôznymi aktivitami. Na to, aké majú byť, dal odpoveď mestu aj dialóg s ľuďmi, ktorí Komenského námestie poznajú – obyvateľmi i návštevníkmi.

O výstupy z procesu sa bude opierať aj Útvar tvorby mestských priestorov MIB, ktorý dočasné využitie námestia na leto pripravuje. „Budeme pracovať s mobilnou zeleňou, tieniacimi prvkami, vytvárať priestor pre oddych či organizovanie aktivít komorného charakteru, napríklad výstav, stretnutí či aktivít pre deti,“ uviedla Natália Puschmannová z tohto útvaru MIB.

"Priestor bude v tejto podobe fungovať do momentu, kým na území nedôjde ku komplexnej rekonštrukcii, ktorej bude predchádzať súťaž, pripravovaná Útvarom súťaží MIB. Tá bude vyhlásená po prejednaní a dohode so Slovenským národným divadlom, " dodal magistrát.

Brownfieldy: Ľudia sa dnes dozvedeli viac o týchto čiernych dierach mesta

Zmapovaním nevyužitých a zanedbaných území, tzv. brownfieldov na území Bratislavy dostane mesto podklady a dáta pre strategicko-územné plánovanie a návrhy na revitalizáciu týchto území, ktoré predstavujú urbanisticko-estetický problém s negatívnym dosahom na životné prostredie. Uviedla to architektka Magda Ďurdíková, ktorá v pondelok prezentovala verejnosti urbanistickú štúdiu, týkajúcu sa brownfieldov v Bratislave.

​(nc)

Páčil sa vám článok?