Vraky v Karlovej Vsi: Niektoré odstránili, majiteľom ďalších plynie lehota

24.1.2020
0

Zdroj: FB Juraj Káčer

Páčil sa vám článok?

Karloveský miestny úrad sa vlani zaoberal 59 nepoužívanými vozidlami, ktoré dlhodobo stáli na jednom mieste. Niektoré z nich mali evidenčné číslo, iné nie.

Na základe výzvy majitelia odstránili 32 automobilov. Zmluvná odťahová služba odtiahla  ďalších 13 áut. Zostávajúcim plynie 60 dňová lehota  na odstránenie.

Ako nás informoval Branislav Heldes z karloveského miestneho úradu, podnety prichádzajú zväčša od obyvateľov dotknutých ulíc, ktorí poznajú miesto a všímajú si dlhodobo stojace vozidlá a vraky. Týka sa to napríklad ulíc Segnerova, Botanická či Ferdiša Kostku. Miesta na parkovanie sa tak uvoľnili pre parkovanie pojazdných áut v dolnej, staršej časti Karlovej Vsi, ako aj novšej časti, na Dlhých dieloch.

Zákon o odpadoch ukladá držiteľom vozidiel povinnosť umiestniť vozidlo tak, aby nepoškodzovalo životné prostredie a zachoval sa vzhľad obce. V prípade porušenia tejto povinnosti môže obec vyzvať majiteľa na jeho odstránenie a pokiaľ tak v zákonnej lehote neurobí, takéto vozidlo odstráni.

(ts, ms, foto je ilustračné) 

Páčil sa vám článok?