Nestihli ste si prehlásiť trvalý pobyt a musíte za parkovanie v Petržalke platiť?

20.1.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Aktuálne platí, že ak máte trvalý pobyt v Petržalke len od januára 2020, rezidentom sa stanete a výhody bezplatného parkovania v mestskej časti môžete užívať, až v roku 2021. Poslanec Pavol Škápik to chce zmeniť.

V polovici decembra schválilo miestne zastupiteľstvo zmenu VZN o dočasnom parkovaní motorových vozidiel, v ktorej sa okrem iného uvádza, že výhody rezidentného parkovania v Petržalke môže tento rok užívať len ten, kto si prihlásil trvalý pobyt najneskôr k 31. decembru 2019.

„Viacerí z vás ste ma kontaktovali s prosbou, aby ste pre účel parkovacej politiky mohli byť rezidenti aj v prípade, ak sa do Petržalky prisťahujete a zmeníte svoj trvalý pobyt v roku 2020,“ napísal poslanec Pavol Škápik na svojom facebookovom profile. „Preto som poslal mojim kolegom poslancom návrh na úpravu VZN o dočasnom parkovaní v zmysle, že rezidentom pre účel dočasného parkovania je každý, kto má trvalý pobyt v Petržalke. Verím, že sa s mojím - naším návrhom stotožnia aj ostatní poslanci a ostatné petržalské politické kluby.“


Najbližšie miestne zastupiteľstvo je naplánované až na 4. februára. Uvidíme, či sa tam návrh objaví a prejde.

(in)

Páčil sa vám článok?