V lokalite 500 bytov v Ružinove čoskoro zaparkujú len miestni obyvatelia

9.1.2020
0
Páričkova

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Nové pravidlá parkovania sa zavádzajú aj v Ružinove. Ako prvá prichádza na rad lokalita 500 bytov (nachádza sa na Nivách), kde budú zvýhodnení rezidenti.

Už ani nie o dva týždne zaparkujú obyvatelia zóny 500 bytov ľahšie, no návštevy či ľudia, ktorí tu pracujú, vôbec. "Stručne a jasne povedané, v pracovných dňoch (od pondelku obeda do piatku obeda) zaparkujú v 500 bytoch už len obyvatelia s platnou rezidentskou kartou. Návštevy a zamestnanci bizniscentier nebudú môcť stáť na ulici (okrem pár vyhradených miest na Velehradskej a záchytného parkoviska na Bazovej)," informuje na sociálnej sieti na stránke Ružinov náš každodenný ružinovský starosta Martin Chren. Lokalita je ohraničená Svätoplukovou, Páričkovou, Budovateľskou a Bazovou ulicou a patrí sem aj Niťová a Azovská.

"Už počas budúceho týždňa (ku koncu) budú zamestnanci úradu roznášať za stierače parkujúcich áut informačné letáčiky. Od 20. januára bude zóna platiť a strážiť parkovanie už bude aj mestská polícia. Vydaných už je vyše 600 rezidentských kariet, zatiaľ všetko vychádza, aj legálnych parkovacích miest je v lokalite vyše 600, takže obyvateľom by sa malo parkovanie naozaj zlepšiť," vysvetľuje starosta Chren.

Mestská časť plánuje počas roka pracovať na príprave rezidentských zón v takmer celej lokalite Nivy. "Máme už celé územie zmapované najpodrobnejšími dopravnými prieskumami, aj geodeticky zamerané, snáď stihneme pripraviť čo najviac - vrátane Starého Ružinova a Ružovej doliny, vlastne až po Bajkalskú ulicu," dodáva Chren.

(ms)

Páčil sa vám článok?