O mandát v NR SR sa vo voľbách uchádzajú aj niektorí bratislavskí starostovia

13.12.2019
Ľuboš Krajčír, Zuzana Aufrichtová, Matúš Vallo a Dana Čahojová

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

Kandidátmi na budúcich zákonodarcov sú aj viacerí starostovia a vicestarostovia bratislavských mestských častí (na foto prví dvaja zľava), rovnako tak predstavitelia vedenia hlavného mesta SR Bratislavy i Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Vyplýva to zo zverejnených oficiálnych kandidátnych listín politických strán a hnutí, uchádzajúcich sa o dôveru voličov v parlamentných voľbách 2020.

Najvyššie miesto na kandidátke má spomedzi bratislavských starostov šéf samosprávy v mestskej časti Nové Mesto - Rudolf Kusý. Na kandidátke Dobrej voľby má číslo 7. S číslom 21 kandiduje za nový politický subjekt i starosta Lamača Lukáš Baňacký. V komunálnych voľbách 2018 kandidoval Kusý ako nezávislý, Baňacký bol kandidátom pravicovej koalície (SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina, OKS, Nova, Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska).

Na kandidátke SaS má číslo 101 starostka Zuzana Aufrichtová (na foto druhá zľava), ktorá aj na post v samospráve kandidovala za pravicovú koalíciu.

Hnutie Sme rodina má na kandidátke dvoch vicestarostov - s číslom 11 kandiduje zástupca starostu mestskej časti Dúbravka Ľuboš Krajčír, (na foto vľavo) s číslom 30 ružinovský vicestarosta Michal Gašaj. Obaja boli v komunálnych voľbách kandidátmi pravicovej koalície SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina, OKS, Nova, Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska.

Zastúpenie má aj užšie vedenie hlavného mesta SR Bratislavy, s číslom 61 kandiduje za koalíciu PS-Spolu viceprimátorka Lucia Štasselová, za koalíciu kandidovala aj v komunálnych voľbách.

Prvú desiatku kandidátov SaS uzatvára predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraja Droba, ktorý bol aj v krajských voľbách 2017 kandidátom pravice. Most-Híd dal pod číslom 8 na kandidátke dôveru podpredsedníčke BSK Alžbete Ožvaldovej (v komunálnych voľbách kandidovala za pravicovú koalíciu). Ďalšia podpredsedníčka BSK Elena Pätoprstá (vo voľbách 2018 kandidátka pravicovej koalície) kandiduje za OĽaNO na 58. mieste.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?