Mesto vyhlásilo výberové konania na riaditeľov mestskej galérie a BKIS

9.12.2019

Zdroj: archív

Páčil sa vám článok?

Bratislavský magistrát vyhlásil výberové konania na riaditeľov Galérie mesta Bratislavy (GMB) a Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS).

Od nového riaditeľa galérie sa očakáva profesionalizácia riadenia, ako aj komplexné obsahové a priestorové prehodnotenie funkcie a prevádzky objektov, v ktorých galéria v súčasnosti sídli. "Dôležité je tiež posilnenie orientácie na návštevníka a verejnosť," uvádza sa v požiadavkách.

"Nový riaditeľ BKIS by mal poskytovať plnú súčinnosť pri presadzovaní a realizácii želaných zmien v organizácii, ako aj identifikácii dosahov zmien na činnosť organizácie. V prvých mesiacoch má tiež zrealizovať hĺbkový audit inštitúcie a optimalizovať prevádzkové podmienky,  informoval hovorca hlavného mesta Peter Bubla.

Očakávaný termín nástupu nových riaditeľov je marec - máj 2020. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 20. januára 2020. 

Magistrát pripomína, že aj pri týchto výberových konaniach pôjde o viackolový výber aj s verejnou časťou, pričom vo výberových komisiách budú odborníci a o postupe bude mesto transparentne informovať. Mesto avizuje tiež prípravu ďalších konaní na šéfov mestských príspevkových organizácií, napríklad zoologickej záhrady či mestskej knižnice.

(TASR)

Páčil sa vám článok?