Vedeli ste? V mestskej časti Bratislavy nie je ani jediný obchod s potravinami

1.12.2019
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Napísala nám staršia obyvateľka bratislavského Devína. Problémom tejto mestskej časti totiž je chýbajúci obchod s potravinami. Ešte do leta tu fungoval maličký obchodík v garáži jedného z rodinných domov, teraz už nie je ani ten.

"Od júla tohto roku sme v našej mestskej časti Devín bez obchodu s potravinami. Nie všetci Devínčania majú auto, aby mohli chodiť na nákupy do Devínskej Novej Vsi či do centra mesta.  Cestovať za potravinami je veľký problém najmä pre starých ľudí, ktorí sotva chodia. A ako to bude, až napadne sneh? Starostka by mala zabezpečiť aspoň to, aby nám základné potraviny dovážalo auto. Čudujú sa aj turisti, ktorí sem prídu, aby si pozreli hrad a okolie... Nechápu, že na tomto navštevovanom mieste chýba obchod s potravinami," napísala nám čitateľka.

Stanovisko starostky Ľubice Kolkovej:
"Možnosť zriadiť v Devíne obchod s potravinami sa črtá, do stavebnej komisie bol predložený návrh (páčil sa), investor dostal pripomienky z komisie, no pokiaľ nebude schvaľovanie stavebného konania ukončené, investor si neželá zverejňovať detaily projektu." 

Devín má pritom okolo 1700 obyvateľov a v sezóne ho denne navštívi obrovské množstvo turistov i Bratislavčanov. 

(bn)

Páčil sa vám článok?