FOTO Krásne: Takto sa zmenila stará odpudivá kotolňa v Ružinove

20.10.2019
0

Zdroj: FB Monika Ďurajková

Páčil sa vám článok?

Na to, aby sa niečo v našom okolí zmenilo k lepšiemu, niekedy naozaj netreba až tak veľa. Pozrite sa, ako sa zmenila predtým odpudivá a posprejovaná stará kotolňa na ulici Staré záhrady v Ružinove.

"Jedného dňa mi napísal obyvateľ Starých záhrad, či by si dalo niečo robiť s pografitovanou kotoľňou spoločnosti Engie. Väčšina by napísala, že sa nedá. Lebo je to súkromné a tým pádom s tým nič nemá. Mne to nedalo a skúsila som. Prekvapivo mi z Engie odpísali, že by do toho išli. Našla som teda street art umelca, vyštudovaného maliara Michala Turkoviča, ktorý robí umenie a nie iba kvetinky na domy, na aké sme zvyknutí. Ja som mu veľmi vďačná, že nám takto zveľadil kúsok verejného priestoru. Denne tu chodí množstvo malých detí - je to oproti základnej škole s 500 deťmi a teraz sa konečne môžu pozerať na verejný priestor aj inak, ako na špinavé miesto. Potom sme to ešte so susedmi doladili a vymaľovali sme pografitované okolie," priblížila na sociálnej sieti miestna poslankyňa Monika Ďurajková.

Náklady na materiál pre umelca hradila spomínaná firma.

"Snáď týmto statusom inšpirujem iných, aby skúsili aj oni meniť svoje okolie, možno motyka vystrelí. A tiež motivovať ľudí, aby neboli ľahostajní k tomu, ako ich okolie vyzerá. A tiež ako som bola vyškolená, nedávať si na domy maľovať stromčeky a motýliky, ale pristúpiť k tomu trošku umeleckejšie," dodala. Pozrite si, ako sa stará kotolňa zmenila.

FOTOGALÉRIA:

(ms) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie