Puškinove schody v Starom Meste dostali novú tvár

20.10.2019
0

Zdroj: Desana Dudášová

Páčil sa vám článok?

Dobrá správa. Zanedbané Puškinove schody pri ulici Fraňa Kráľa v bratislavskom Starom Meste by ste možno nespoznali.

O úprave mestského verejneho prostredia - tzv. Puškinových schodov a zelene popri nich pri ulici Fraňa Kráľa, ktoré boli veľmi zanedbané, informovala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová s tým, že si tento projekt dala ako jeden z cieľov z pozície mestskej poslankyne, ktorú tiež zastáva.

"Spracovali sme preto projekt revitalizácie a poskytli ho mestu, aby realizáciu uskutočnilo. Verím, že úprava zelene poteší prechádzajúcich a údržba zelene bude systematicky zabezpečená. Hľadáme s mestom riešenie, pretože sme zdedili po predchádzajúcich vedeniach také zvláštne stavy, že schody sú staromestské a zeleň je mestská. S primátorom Matúšom Vallom máme záujem vniesť do toho poriadok, lebo nečakáme, že si Bratislavčania majú komplikovane zisťovať, či zodpovednosť za prípadný problém nesie mesto či mestská časť," informovala na sociálnej sieti Aufrichtová. 

Puškinove schody predtým:

Zdroj: Zuzana Aufrichtová

​"Súčasťou poslaneckej priority je aj úprava blízkeho prostredia okolia MHD zastávky SAV na Štefánikovej ulici a výsadba stromu československého priateľstva, ktorý by sa mal vysadiť k 101. výročiu vzniku 1. Československej republiky v okolí Námestia T. G. MASARYKA na nábreží Dunaja," dodala.

(ms)

Páčil sa vám článok?