Fotografia, ktorá vyvolala rozhorčenie: Žena s roztiahnutými nohami pózovala na Čumilovej hlave

20.10.2019
0

Zdroj: FB Foreigners in Bratislava

Páčil sa vám článok?

Niektorí ľudia sa v Bratislave naozaj nevedia zmestiť do kože. Najnovšie pobúrenie vyvolala mladá dáma, pravdepodobne turistka, ktorá roztiahla nohy a posadila sa na hlavu obľúbeného Čumila. A takto pózovala pred objektívom. Svoj názor môžete prejaviť aj v ankete na konci článku.

Fotografiu zverejnil na sociálnej sieti na stránke určenej pre cudzincov  "Foreigners in Bratislava" Massimiliano. "Koľko ľudí by si prialo byť na mieste Camil?" napísal k fotografii, pričom pod "Camil" mal na mysli zrejme populárnu sochu Čumila, dielo významného umelca Viktora Hulíka. 

Záber sa však ani na tejto stránke nestretol s veľkým pochopením. "Nemyslím si, že normálni ľudia by chceli byť na jeho mieste," napísala mu Matina. "Som miestna a toto je 'fucking' neúctivé," reagovala Adela. "Maj svoju smradľavú kundu pod kontrolou. To nie je stolička, neúctivá p.. a," reagoval rozhorčene Matt. "A toto je dôvod, prečo museli sochu opravovať. Pre idiotov ako táto dáma," pridala sa Nataša.

Zdroj: FB Foreigners in Bratislava

​O názor sme požiadali aj predsedníčku Komisie cestovného ruchu v Bratislave Soňu Svoreňovú, ktorá je zároveň turistickou sprievodkyňou. Zaujímalo nás, či je takéto správanie u turistov štandardom. Podľa Svoreňovej je však turistov tohto typu v našom meste menej ako v minulosti. "Nie je to štandard, stag párty (lúčenie so slobodou - pozn. red.) a všeobecne párty výlety sú pomaly na ústupe najmä z dôvodu, že sa presúvajú do destinácií, kde je lacnejší alkohol a zábava celkovo," vysvetlila Svoreňová.

​"Samozrejme, táto póza je dosť nevhodná, ale fotografovanie sa s Čumilom v rôznych vtipných pozíciách je štandardom. Nejde o historickú pamiatku, ale o modernú sochu, ktorej cieľom a zmyslom je najmä pobaviť a rozosmiať ľudí," dodala.

Či ide určite o turistku, nevieme. Že fotografia vznikla pri zábave cudzincov, je však vysoko pravdepodobné. Tých však neraz samozrejme sprevádzajú aj domáci. 

(ms, lb) 

Páčil sa vám článok?