Veľké rošády pokračujú: Magistrát vymení šéfa ZOO, galérie, knižnice, STaRZ-u a ďalších

9.10.2019
0
v

Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Páčil sa vám článok?

Veľké výmeny na čele mestských organizácií a podnikov v Bratislave pokračujú. Po DPB, BVS, Pohrebníctve Marianum, Mestských lesoch či OLO prídu na rad aj ďalšie organizácie. Vymení sa aj vedenie zoologickej záhrady, knižnice, BKIS, múzea a ďalších.

Na plánované výmeny ďalších ľudí v čele mestských organizácií sme sa magistrátu opýtali už včera. "Mesto Bratislava pokračuje v ďalšom kole otvorených výberových konaní. Do konca roka budú vyhlásené výberové konania na riaditeľov/riaditeľky Galérie mesta Bratislavy a Bratislavského kultúrneho a informačného strediska. Začiatkom budúceho roka budú nasledovať výberové konania na pozície riaditeľa/riaditeľky Správy telovýchovných a rekreačných zariadení, Zoologickej záhrady Bratislava, Mestskej knižnice v Bratislave, Mestského múzea mesta Bratislavy a Mestského ústavu na ochranu pamiatok," odpovedal nám dnes hovorca magistrátu Peter Bubla.

Zároveň dnes k tejto téme vydal magistrát aj tlačovú správu.  „Som veľmi rád, že úspešne pokračujeme s výberovými konaniami aj v ďalších mestských organizáciách a prispievame tak k zvýšeniu transparentnosti na všetkých úrovniach mesta. Vážim si dlhoročné skúsenosti riaditeľov a riaditeliek našich príspevkových organizácií, ktoré, verím, uplatnia v prípade ich záujmu opätovne sa o funkciu uchádzať,“ uviedol k ďalším výmenám primátor Bratislavy Matúš Vallo.

​"Proces výberu nových šéfov aj týchto mestských organizácií bude rovnaký ako v predchádzajúcich prípadoch. Teda opäť sa bude riadiť jasnými pravidlami, pôjde o viackolový výber aj s verejnou časťou, vo výberových komisiách budú odborníci a o postupe celého výberu budeme opäť transparentne informovať. Cieľom výberových konaní je vybrať do manažmentu mestských organizácií skúsených odborníkov s vysokou mierou osobnej a profesionálnej integrity, ktorí dokážu dať organizácii rozvojový impulz, zabezpečia vysokú kvalitu poskytovaných služieb a vykonávaných činností," tvrdí magistrát. 

(ms, lb) 

 

Páčil sa vám článok?