Napísali ste nám 09/2000

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

O čarbaniciach na stenách domov a rôznych objektov ste už písali. Zdá sa mi však, že sa v tejto veci nič nerobí a my si máme zvyknúť, že to akosi patrí k dobe.

Myslím si, že exemplárnym potrestaním pár týchto kresbomaľcov by muselo dôjsť k náprave. V Nemecku nevidieť toľko počmáraných plôch ako u nás. Finančný postih je asi dostatočným opatrením voči vandalom.

Ďalej by som chcel upozorniť, že na Opavskej ulici pri železničnej trati je divoká skládka odpadu a rôzneho haraburdia, ktoré sa rozrastá a nič sa tam nedeje. A v Mlynskej doline je oproti benzínovému čerpadlu Transpetrol parkovisko kamiónov, kde chýba kontajner na odpadky a tak sa všetko rozhadzuje okolo a pritom ide o parkovisko medzinárodné. Aj parkovisko pri ZOO, ktoré je už 20-ročným provizóriom, by si zaslúžilo pozornosť hlavného mesta.

Anton Hulman, Nové Mesto
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Slniečko začalo teplejšie hriať a zažiadalo sa nám potešiť sa pohľadom na prebúdzajúcu sa prírodu. Nie každý má možnosť vlastniť záhradu a tak sme sa vybrali v nedeľu predpoludním do záhrady Grassalkovichovho paláca. Pán prezident splnil sľub a umožnil prístup verejnosti. Záhrada rozkvitla do jarnej krásy. Narcisky, sirôtky, pučiace magnólie a hlavne čistota a poriadok.

Nevadí, že nás pri vstupe letmo prehliadli. Život ukázal, že bez dozoru sa krása neudrží. Smutný bol pohľad, keď „praktickí“ obyvatelia brodili svojich psov v záhradnej fontáne. Oko poteší aj pohľad na kvetinové záhony pred prezidentským palácom. Zdá sa, že i naša staršia generácia sa opäť dožije čistoty a poriadku v meste. Ďakujeme všetkým, ktorí sa o to pričinili.

E. F., Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?