Vallov viceprimátor na polícii pre trestné oznámenie

22.9.2019
0

Zdroj: FB J.K.

Páčil sa vám článok?

Čo má Vallov viceprimátor Juraj Káčer (na foto vľavo) spoločné s podnikateľom Ivanom Kmotríkom, ktorý má vplyv v bratislavských vodárňach?!

Do redakcie nám prišiel tip, ktorý nás upozornil na prepojenie viceprimátora Juraja Káčera a podnikateľa Ivana Kmotríka. Súčasný viceprimátor Káčer totiž v minulosti  pracoval ako riaditeľ firmy Todos Bratislava (od 2012 do 2017) a zároveň bol aj podpredsedom Dozornej rady Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) za mesto (od 2014 do 2018 pozn. red). 

A práve spoločnosť Todos Bratislava je cez osobu majiteľa prepojená s firmou PP RENT CAR, ktorá začala v roku 2016 dodávať a stále podľa našich informácií dodáva osobné autá do Infra Services (51 percent ovláda mesto a 49 percent Grafobal, teda Ivan Kmotrík). Pre vysvetlenie Infra Services je zase dcérskou spoločnosťou Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. V súčasnosti PP RENT CARS vraj dodáva až 100 áut pre Infra Services. Okrem nej sú podľa našich informácií dodávateľmi osobných áut aj spoločnosti AWL a pre BVS autá dodáva firma MLM. Oslovili sme Infra Services, no spoločnosť na naše otázky nereagovala.  

„Viem o týchto anonymoch, ktoré sa šíria po Bratislave. Prišli aj na magistrát a primátorovi som všetko osobne vysvetlil. Aj preto som tieto fabulácie a nezmysly riešil hodiny na polícii a podal trestné oznámenie za ohováranie. Už viem, kto to o mne šíri a snaží sa ma zdiskreditovať,“ reagoval pre Bratislavské noviny viceprimátor Káčer. Nechápe, ako ho môže niekto cez dodávanie áut firmou PP RENT CARS, na ktoré nemal vplyv, spájať s Kmotríkom. 

„Pán Káčer ako riaditeľ mohol ovplyvňovať výlučne iba spoločnosť Todos Bratislava,“ reagoval na naše otázky  konateľ Todos-u Bratislava Peter Vojtko, pričom jeho manželka figuruje ako konateľka zase PP RENT CARS. Obe tieto firmy boli a aj naďalej sú podľa reakcie Vojtka manažérsky nezávislé.  

​Súčasný viceprimátor Matúša Valla Káčer navyše ešte nechápe, ako ho môže niekto spájať s Kmotríkom, keď to bol práve on, keď ako mestský poslanec a podpredseda Dozornej rady za mesto v BVS išiel proti záujmom Kmotríka, keď hlasoval proti zmene Stanov BVS. Keby sa podľa jeho slov schválili, tak by umožnili ovládnutie vodárni osobou podnikateľa zo Skalice. „V roku 2015 sa schvaľovali nové Stanovy BVS. A za tie som odmietol zahlasovať. Bola snaha zmeniť ich tak, aby mohol akcie vlastniť aj subjekt mimo súčasných vlastníkov. Keďže predkupné právo na akcie Skalice v BVS má Grafobal (Ivan Kmotrík pozn.red), tak by sa s veľkou pravdepodobnosťou stal akcionárom BVS. A začala by tak privatizácia vodárni,“ argumentuje Káčer. Preto nám poslal aj dokument, ktorý to potvrdzuje a už odmieta sa tomuto ohováraniu venovať. 

Títo poslanci odmietli zmenu stanov BVS:

Zdroj: Archív

(lb)

Páčil sa vám článok?