Napísali ste nám 01/2000

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Chcela by som sa s Vami podeliť o nezabudnuteľný zážitok zo Silvestra 1999. Rozhodla som sa, že oslavy príchodu roku 2000 strávim v Starom Meste, už dlho vopred som sa tešila na program a na rôzne polnočné atrakcie.

Bohužiaľ, o celé oslavy som prišla, a to vďaka bratislavskej MHD. Už týždne pred Silvestrom sa na nás valili informácie o tom, ako perfektne je zabezpečená doprava počas silvestrovskej noci, dokonca aj organizátori osláv odporúčali použiť MHD a autá nechať radšej doma.

Ešte 31. 12. bol v denníku Sme uverejnený harmonogram električiek č. 2, 5 a 8 , ktoré mali chodiť dvakrát do hodiny. Aké bolo však moje prekvapenie, keď som na konečnej električky č. 8 na Ružinovskej nevidela ani jeden vozeň. Ani o 22.30, keď mala spomínaná električka ísť, som sa nevzdávala nádeje, že predsa len sa do polnoci dostanem do centra.

Z mimoriadneho vydania Bratislavských novín som sa dozvedela, že „Nočné autobusové spoje zo sídlisk do centra budú vypravené o 21.30, 22.00, 22.30 a 23.15“. Žiadny nočný autobus o 22.30 nešiel, na zastávke som spolu s ďalšími 15 ľuďmi čakala až do 23.00, ale dovtedy neprišiel ani autobus, ani električka. Tým som pochovala všetky šance, že príchod roku 2000 prežijem v Starom Meste.

Takže „ďakujem“ Dopravnému podniku Bratislava, že takto „dobre“ zabezpečil dopravu na oslavy milénia. Za to, koľko ľudia musia platiť za lístky a električenky, skutočne mohla MHD splniť svoje sľuby a postarať sa to, aby aspoň raz boli občania s ňou spokojní.

Miriam Engelová, Ružinov
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Oceňujem snahu predstaviteľov nielen Starého Mesta, že sa podujali na organizáciu rôznych akcií, ktorými sme privítali rok 2000. Boli sme príjemne prekvapení nápadmi, atmosférou a priebehom. „Pristávanie mimozemšťanov“ sme sa vybrali pozorovať z Hradného vrchu. Chodníky, na rozdiel od chodníkov v epicentre osláv, boli neupravené, neposypané alebo aspoň odhrnuté.

Ešte nebezpečnejšie boli schody vedúce na vrch a z neho. Vrátim sa ešte k novej atrakcii Bratislavy. Podľa informácie, ktorá odznela v televízii, svetelné efekty nad Novým mostom sa začnú vždy v celú hodinu, od 22.00 do 06.00. Nechápem, prečo nie je možné s nimi začať hneď po zotmení. Pre deti, ale vlastne nielen pre ne, je zážitok nedostupný.

Peter Gábriš, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?