BSK: Župní prváci budú piť ekologicky

2.9.2019
juraj Droba a EKO fľaše

Zdroj: Jana Šantavá

Páčil sa vám článok?

Do prvých ročníkov župných stredných škôl sa zapísalo takmer 4000 prvákov, čo je o vyše 400 žiakov v dennom štúdiu viac ako v minulom roku. Aby sa im lepšie zvykalo na nový režim, prostredie a spolužiakov, dostali malý darček - EKO fľaše, ktoré im daroval Bratislavský samosprávny kraj ako zriaďovateľ škôl, ktoré budú od septembra navštevovať.

„Verím, že sa fľaše stanú ich nerozlučným spoločníkom. Sú praktické, nerozbitné a ekologické. Používať sa dajú opakovane, a tým šetria životné prostredie, na ktorom nám záleží. Našou prioritou aj naďalej zostávajú inovácie, ale aj podpora projektových aktivít a EKO aktivít škôl,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, ktorý EKO fľaše osobne odovzdal počas slávnostného otvorenia nového školského roku študentom prvých ročníkov Gymnázia Jána Papánka na Vazovovej 6 v Bratislave.

Zdroj: Jana Šantavá

Zdroj: Jana Šantavá

FOTO: Do školy dnes vyprevádzali svoje ratolesti viaceré známe tváre - máte aj vy doma prváčku či prváčika?

Školský rok 2019/2020 sa dnes začal aj pre deti, ktoré sa presťahovali z materských škôl do normálnych či špeciálnych základných škôl a stali sa z nich prváčikovia. Tých na ZŠ Turnianska v Petržalke prišla ráno pozrieť a povzbudiť prezidentka SR Zuzana Čaputová. Ona má síce už dcéry väčšie, ale mnohí iní známi ľudia vyprevádzali dnes svoje ratolesti do školy po prvýkrát a nezabudli sa tým pochváliť na sociálnych sieťach.

Práve na tejto škole má vzniknúť modelová inkluzívna škola a to aj vďaka participovaniu zo strany Centra inkluzívneho vzdelávania, s ktorým Bratislavský samosprávny kraj rozbehol úspešnú spoluprácu. Ide o inovatívny prístup vo vzdelávaní, v ktorom sa začleňujú žiaci so špecifickými potrebami do bežného výchovno-vzdelávacieho procesu. Cieľom inkluzívneho vzdelávania je umožniť každému dieťaťu prístup ku kvalitnému vzdelaniu.

(TS,nc)

Páčil sa vám článok?