Fond malých projektov podporí ďalšie nápady na cezhraničnú spoluprácu

19.8.2019
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Samosprávy či neziskové a občianske združenia s nápadom na projekt cezhraničnej slovensko-maďarskej spolupráce sa môžu opäť uchádzať o dotácie z Fondu malých projektov. Týka sa to oboch prioritných osí, teda Príroda a kultúra a Cezhraničná spolupráca inštitúcií a obyvateľov prihraničných oblastí. Termín uzávierky nasledujúceho kola je 30. september.

"Aktuálne sa projekty z prvého kola administratívne a odborne hodnotia. Finančné zostatky v jednotlivých prioritných osiach budú známe po schválení týchto žiadostí," spresnil predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba.

Podmienkou výzvy je partnerstvo so žiadateľom z Maďarska. Aktivity podporené z projektu musia byť zrealizované na oboch stranách hranice a musia prispievať k zvýšeniu návštevnosti cezhraničného regiónu alebo k skvalitneniu cezhraničnej spolupráce. Povinné spolufinancovanie žiadateľov je 15 percent.

V septembri by mala byť zároveň spustená nová výzva Programu Interrreg V-A Slovenská republika - Maďarsko na podporu rovnakých prioritných osí. "V tejto výzve sa očakáva podávanie komplexnejších projektov s vyššími rozpočtami, minimálne 100.000 eur," poznamenal kraj s tým, že zapojiť sa po novom môžu malé a stredné podniky. Celkovo sa v tejto výzve prerozdelí 21 miliónov eur.

(TASR)

Páčil sa vám článok?