Župa „rozdávala“ peniaze. Koľko sa ušlo na projekty v Petržalke?

21.7.2019
0
Mici a Mňau

Zdroj: Youtube - Mici a Mňau

Páčil sa vám článok?

V participatívnom rozpočte BSK (ľudia hlasovaním rozhodnú, kto dostane dotáciu) bolo tento rok 255 880 eur, z toho pre okres Bratislava V 34 211 eur.

Peniaze získalo desať projektov, najviac hlasov ľudia poslali pre Občianske združenie Mici a Mňau, ktoré žiadalo podporu na aplikáciu pre pacientov s cystickou fibrózou. Mici a Mňau (na foto) robia detské predstavenie pre škôlky, čo majú spoločne s cystickou fibrózou? Katkina (Mňau) dcéra týmto dedičným ochorením trpí, a Divadlo Mici a Mňau sa aj preto snaží podporiť informovanosť o CF, tvoria videoklipy a pesničky pre deti s CF a informácie o nej šíria aj medzi zdravými deťmi.

„Získali sme 3145 eur, peniaze potrebné na to, aby si aplikáciu, ktorá pacientom s cystickou fibrózou uľahčuje život, mohli v češtine stiahnuť aj ľudia na Slovensku,“ hovorí Katka Heráková. „Títo ľudia musia veľa cvičiť a aplikácia im pomôže napríklad aj lepšie si riadiť rehabilitačný režim. Veríme, že do konca roka bude dostupná pre pacientov.“

Problémový bytový dom na Medveďovej: Čo sa tam deje?

Bytový dom na Medveďovej 21, v ktorom má mestská časť obecné byty, je vo veľmi zlom technickom stave. Do jeho obnovy miestny úrad v predchádzajúcich rokoch takmer neinvestoval, nájomníci chceli byty odkúpiť aj za cenu nutnosti investovať do opráv, mestská časť bola proti. Nechcela prísť o obecné byty, ktoré pomáhajú ľuďom v krízových situáciách. Avšak dom ďalej chátral... V septembri sa problém zrejme pohne dopredu.

Z participatívneho rozpočtu župy bude podporený aj súbor Hájenka, Dom sociálnych služieb Rafael, ktorý získal 3500 eur na rehabilitačné ihrisko v lesoparku alebo Materské centrum Budatko.

(in)

Páčil sa vám článok?