V Petržalke sa budú inštalovať nové kamery: Aké lokality zaujmú?

20.7.2019
V meste pribudli nové kamery, ďalšie chystajú - kamera
Páčil sa vám článok?

V rámci projektu „Rozšírenie kamerového systému v mestskej časti Bratislava-Petržalka“ umiestni samospráva 13 nových kamier v 8 lokalitách mestskej časti.

Mestská polícia bude kontinuálne monitorovať trestnú činnosť v lokalitách s vyššou mierou pouličnej kriminality. Výber lokalít umiestnenia kamier konzultovala Petržalka s Okresným riaditeľstvom policajného zboru v Bratislave V. Ide o tieto miesta: ZŠ Budatínska 61, ZŠ Černyševského 8, ZŠ Dudova 2, ZŠ Holíčska 50, ZŠ Pankúchova 4, ZŠ Prokofievova 5, ZŠ Tupolevova 20, Budova magistrátu Blagoevova 9. (Za minulý rok evidujú policajti pri ZŠ Budatínskej 28 oznamov napríklad na rušenie nočného pokoja, a 25 prípadov uličnej trestnej činnosti.)

„Umiestnením exteriérových kamier na budovách siedmich ZŠ chce mestská časť predísť páchaniu trestných činov a priestupkov a zabezpečiť tak prevenciu kriminality v areáloch ZŠ, ako aj prevencii pouličnej kriminality v rámci priľahlých ulíc. Ďalším z objektov, na ktorom mestská časť plánuje inštaláciu bezpečnostnej kamery, je budova Oddelenia miestnych daní a poplatkov magistrátu na Blagoevovej ulici,“ uvádza sa v materiáli, ktorý dostali do rúk miestni poslanci. V tesnej blízkosti je totiž ihrisko pre viacnásobne postihnuté a hendikepované deti a dospelých a cieľom monitorovania je zabrániť prípadnému vandalizmu.

Celkový rozpočet na realizáciu projektu predstavuje sumu 118 675,20 eur, pričom spolufinancovanie mestskej časti je 28 675,20 eur.

(pn)

Páčil sa vám článok?