Župa vyzýva: Nominujte zaujímavé osobnosti Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja

10.7.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Príležitosť nominovať výnimočné osobnosti z Bratislavského kraja, ktoré prispeli k jeho spoločenskému a ekonomickému rozvoju a dobrej reprezentácii doma či v zahraničí, je tu aj tento rok. Ocenenia Samuela Zocha organizuje Bratislavský samosprávny kraj každoročne a to od roku 2003. Za ten čas ocenil už cez stovku laureátov.

„Ak poznáte alebo máte vo svojom okolí niekoho, koho považujete za výnimočného človeka alebo za človeka, ktorý významným spôsobom prispel k obohateniu nášho kraja a k jeho rozvoju v školstve, kultúre, športe, vo vede alebo v inej oblasti, neváhajte a povedzte nám o ňom. Jednoducho navrhnite svojho naj kandidáta na ocenenie,“ vyzval predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Bratislavský samosprávny kraj každoročne na slávnostnom galavečere udeľuje ocenenia v kategóriách Výročná cena Samuela Zocha, Čestné občianstvo BSK a Pamätný list predsedu BSK.

Výročná cena Samuela Zocha, ktorá je najvyšším ocenením Bratislavského samosprávneho kraja, je udeľovaná fyzickým alebo právnickým osobám, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o spoločenský a ekonomický rozvoj Bratislavského samosprávneho kraja a života jeho občanov, obohatili ľudské poznanie, dosiahli vynikajúce výsledky v niektorej z ľudskej činnosti, svojou prácou a postojmi prispeli k jeho reprezentácii doma i v zahraničí. Vo výnimočných prípadoch môže byť cena udelená aj zahraničným občanom. Od minulého roku pribudla nová kategória a to Historická osobnosť regiónu. Ide o osobnosti, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj nášho regiónu, zvýšenie kvality života jeho občanov alebo ho úspešne reprezentujú. Ako prvému ju župa in memoriam udelila slovenskému hudobnému skladateľovi, pedagógovi a hudobnému teoretikovi Eugenovi Suchoňovi.

Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja môžu byť udelené osobám, ako aj organizáciám. Návrhy na ocenenia môže podávať obyvateľ Bratislavského kraja, občianske združenie či iná organizácia so sídlom v Bratislavskom kraji, a to do 31. augusta 2019. Súčasťou nominácie musí byť aj súhlas nominovaného a jeho stručný životopis alebo ekvivalentný záznam aktivít a úspechov v prípade nominovanej organizácie. Prihlasovací formulár a bližšie informácie nájdete na https://bratislavskykraj.sk/ocenenia-samuela-zocha/

(TS,nc) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie