BSK bude počas letných prázdnin pokračovať v rekonštrukcii škôl

28.6.2019
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Dnes sa na 54 stredných školách, ktorých zriaďovateľom je Bratislavský samosprávny kraj (BSK), rozdá viac ako 15.000 vysvedčení. Počas letných prázdnin bude kraj pokračovať v rekonštrukcii škôl.

"Pred našimi študentmi sú dva mesiace prázdnin a verím, že si ich všetci poriadne užijú. Viacerí z nich sa v septembri vrátia do vynovených škôl či internátov. Rovnako tak ich v novom roku budú na školách vítať oddýchnutí profesori, ktorým župa aj v prichádzajúcom školskom roku bude preplácať ich mimoškolské aktivity a prispievať im na ďalšie vzdelávanie. Pretože škola deti musí nielen baviť, ale sa v nej musia aj dobre cítiť a mať kvalitný pedagogický tím," poznamenal predseda BSK Juraj Droba.

Na školách v bratislavskom kraji v piatok rozdajú triedni učitelia viac ako 15.000 vysvedčení. Maturanti už svoje majú, a takisto majú v rukách svoje výučné listy aj študenti z viacerých učebných odborov, ktorí už prešli záverečnou skúškou.

BSK aj počas nasledujúcich prázdnin bude pokračovať v rekonštrukcii viacerých škôl. Na Gymnáziu na Hubeného ulici v Bratislave počas leta zrekonštruujú sociálne zariadenia, zdravotechniku a inžinierske siete v telocvični takmer za 50.000 eur. "Oprava schodiska pred internátom a izieb na 4. poschodí školského internátu na Saratovskej ulici v Bratislave budú stáť spolu 213.451 eur. Za vyše 160.000 eur bude na Strednej zdravotníckej škole na Záhradníckej ulici v Bratislave zrekonštruovaná strecha. Výmena kotlov vrátane príslušenstva na Gymnáziu K. Štúra v Modre bude stáť 95.000 eur," priblížila vedúca tlačového oddelenia BSK Veronika Beňadiková. Beňadiková.

​Nové šatne pri telocvični budú mať žiaci Gymnázia v Pezinku a opravené sociálne zariadenia poslucháči Jazykovej školy na Vazovovej ulici v Bratislave. Komplexná rekonštrukcia telocvične za 405.000 eur sa dokončí na Strednej odbornej škole polygrafickej v Bratislave, kde sa počas leta vymenia aj rozvody vody za 54.000 eur a podlahy takmer za 30.000 eur. "Podlahy a kanalizácia sa budú meniť aj na Strednej odbornej škole pedagogickej v Bratislave, Obchodnej akadémii na Dudovej ulici v Bratislave a Škola umeleckého výtvarníctva Josefa Vydru v Bratislave dostane nový náter interiéru a podlahy," povedala Beňadiková.

BSK je zriaďovateľom 54 stredných škôl na území kraja, v ktorých zamestnáva vyše 2000 učiteľov. 

(TASR) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie