Bratislava vyberie členov predstavenstva a zároveň šéfov úsekov mestských firiem

9.7.2019
Matúš Vallo

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Po výberových konaniach na predsedov predstavenstiev mestských podnikov spustí Bratislava aj výber členov predstavenstiev. Prvé výzvy chce bratislavský magistrát zverejniť na konci týždňa, deklaruje, že pôjde opäť o transparentný, výberový proces.

"Noví členovia predstavenstiev budú zároveň riadiť jednotlivé oblasti pôsobenia podniku," upozornil hovorca Bratislavy Peter Bubla. "V prvom kole budeme hľadať najlepších adeptov na pozíciu finančného a technického riaditeľa v spoločnostiach Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), Dopravný podnik Bratislava (DPB) a Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS)," dodal.

​Ako ozrejmil, tým, že člen predstavenstva bude mať zároveň aj riadiace kompetencie, príde k zrušeniu tretej úrovne riadenia spoločnosti a nebudú už samostatne obsadzované miesta výkonného manažmentu. "Mesto ako akcionár v týchto podnikoch bude tak môcť rýchlejšie, pružnejšie pristúpiť k zmene na týchto pozíciách v prípade neuspokojivých výsledkov," upozornil Bubla.

Proces výberu členov predstavenstiev má byť viackolový aj s účasťou verejnosti. "Vo výberových komisiách budú odborníci a o postupe celého výberu budeme opäť transparentne informovať," dodal hovorca hlavného mesta.

​Nových predsedov predstavenstiev a šéfov mestských podnikov schválili poslanci Bratislavy vo štvrtok 27. júna. Schválení kandidáti vzišli z výberových konaní a odobril ich aj primátor Matúš Vallo. Novým šéfom Dopravného podniku Bratislava (DPB) bude Martin Rybanský, novým predsedom predstavenstva Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) Peter Olajoš a novým šéfom firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Martin Maslák. Novým riaditeľom Mestských lesov v Bratislave (MLB) sa stal Matej Dobšovič a novou predsedníčkou predstavenstva v Metro Bratislava bude Zuzana Kolláriková.

V prípade mestskej organizácie Generálny investor Bratislavy (GIB) sa výberové konanie zopakuje, keďže výberová komisia neodporučila žiadneho z uchádzačov na túto pozíciu. Mestskí poslanci však vo štvrtok odvolali z funkcie doterajšieho riaditeľa organizácie Vladimíra Gašperáka a poverili vedením GIB Barbaru Beňovú do dňa vymenovania nového riaditeľa.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?