Po incidentoch na Kuchajde novomestská samospráva reaguje - ako chce zvýšiť bezpečnosť v areáli?

9.7.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Kuchajda je obľúbeným miestom pre tých, ktorí sa chcú opaľovať pri vode, prípadne aj okúpať sa, zabehať si či inak zašportovať. Bohatá sieť bufetov však zároveň však láka aj osoby, ktoré holdujú alkoholu a často svojím správaním narúšajú pokojnú atmosféru, prípadne sa dopúšťajú výtržností alebo dokonca aj trestnej činnosti. Čo proti tomu mestská časť hodlá podniknúť?

"V poslednom čase sme dostali viacero podnetov o zhoršujúcej sa situácii na Kuchajde. Viacerí asociálni návštevníci znepríjemňujú návštevu Kuchajdy mamičkám s deťmi, prípadne ľuďom, ktorí tam prišli za športom. Keď spomínam asociálov, nemám na mysli len ľudí bez domova, ale všetkých, ktorí znepríjemňujú život návštevníkom Kuchajdy – od opilcov, po niektorých prevádzkovateľov bufetov, ktorí im nalievajú a prípadnou hlučnou hudbou rušia aj obyvateľov okolitých domov. Zvolal som preto pracovné stretnutie ľudí, ktorí sa o Kuchajdu starajú, kolegov z verejného poriadku a hlavne zástupcov mestskej polície a polície SR," napísal na sociálnu sieť starosta MČ Nové Mesto Rudolf Kusý. 

​"Dohodli sme sa, že mestská polícia vytvorí jednu pozíciu okrskára, ktorý bude mať špeciálne Kuchajdu na starosti. Bude zabezpečený pravidelný dohľad policajných hliadok v areáli Kuchajdy vo vybraných časoch, ako aj náhodné razie väčšieho počtu policajtov. V areáli aj na webstránke mestskej časti budú umiestnené informačné pokyny a kontakty na políciu, ktorú budú vedieť návštevníci Kuchajdy v prípade potreby okamžite kontaktovať. Verím že sa nám podarilo spraviť prvý krok k tomu, aby bola Kuchajda bezpečný miestom pre všetkých, ktorí si tam prídu oddýchnuť alebo zašportovať," pokračuje novomestský starosta.

"Teší ma, že polícia začala s preventívnymi akciami už v týchto dňoch. Podarilo sa jej napríklad chytiť na Kuchajde pár zlodejov Mužov v uniformách vidieť častejšie, z čoho mám dobrý pocit. Chceme totiž Kuchajdu príjemnú a bezpečnú pre všetkých. Spolu s políciou mám na návštevníkov jednu spoločnú prosbu – ak vidíte porušovanie zákona, prípadne niektorého všeobecne-záväzného nariadenia, nepíšte maily alebo správy na Facebook, ak chcete, aby boli problémy vyriešené, ale okamžite volajte políciu. Ďakujeme," dodal Kusý.

(ars)

Páčil sa vám článok?