Dráma na Kuchajde: Opaľujúca sa žena bojovala o vlastnú kabelku s dvojicou zlodejov - ako to dopadlo?

1.7.2019

Zdroj: sportoviska.sk

Páčil sa vám článok?

Policajti objasnili lúpežné prepadnutie, ku ktorému došlo počas uplynulého piatka v areáli prírodného kúpaliska Kuchajda v Bratislave. K žene, ktorá sa nachádzala na ležadle, kde sa opaľovala, prišla dvojica - 50-ročný Ján G. a 22-ročná Terézia R. a pokúsila sa jej vziať kabelku.

Kabelka sa však pri ich vzájomnom súboji roztrhla a vypadla z nej peňaženka. Našťastie na krik poškodenej ženy pribehli ostatní návštevníci, ktorí Tereze v krádeži zabránili a Jana na mieste zadržali...

"Policajti objasnili lúpežné prepadnutie, ku ktorému došlo počas uplynulého piatka v areáli prírodného kúpaliska Kuchajda v Bratislave. Muža podozrivého zo spáchania tohto skutku bezprostredne po jeho spáchaní priamo na mieste zadržali občania až do príchodu hliadky polície. Žena, ktorá bola taktiež podozrivá zo spáchania uvedeného skutku, sa dala na útek. Na základe vykonanej operatívno-pátracej činnosti sa policajtom podarilo aj túto ženu v krátkom čase obmedziť na osobnej slobode a eskortovať na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu ďalších potrebných úkonov," informovala nás bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Vyšetrovateľ následne vzniesol obvinenie zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva 50-ročnému Jánovi G. z okresu Malacky a 22-ročnej Terézii R. z Bratislavy.

"Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania mali obvinení dňa 28.06.2019 v podvečerných hodinách, v areáli kúpaliska Kuchajda pristúpiť k lehátku, na ktorom ležala poškodená žena, pričom mala vedľa seba pod rukou položenú kabelku. Túto sa jej pokúsili spoločným konaním vytrhnúť z rúk, čo sa im nepodarilo, avšak došlo k roztrhnutiu kabelky. Následne na volanie poškodenej jej pribehli na pomoc ďalší návštevníci kúpaliska. Tí zabránili, aby jej Terézia R. vzala peňaženku, ktorá z kabelky vypadla, po čom sa menovaná dala z miesta na útek a zároveň zadržali Jána G. na mieste až do príchodu privolanej hliadky," opísala Slamková.

​"Po vykonaní potrebných úkonov boli obvinení umiestnení v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ zároveň predložil spis prokurátorovi za účelom spracovania návrhu na väzobné stíhanie obvinených. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," dodala Slamková.

(ars)

Páčil sa vám článok?