Zbití manželia v MHD: Vallo zvoláva stretnutie so zástupcami Dopravného podniku

29.5.2019
0
Matúš Vallo

Zdroj: FB Matúš Vallo má rád Bratislavu

Páčil sa vám článok?

Incident z bratislavskej MHD, pri ktorom štyria agresori surovo zbili manželský pár, doslova pobúril celé Slovensko. Konať sa rozhodol aj primátor Bratislavy Matúš Vallo.

"Nesmierne ma mrzí útok skupiny agresívnych mužov na manželský pár, ktorý ich napomenul za nevhodné správanie v autobuse v stredu 22. 5. Na zajtra som zvolal tím ľudí z DPB aj z mesta, aby sme hľadali spôsob, ako zvýšiť bezpečnosť cestujúcich, zvlášť vo večerných a nočných hodinách," informoval Vallo na sociálnej sieti.

"Aby ľudia používali MHD, musí byť nielen spoľahlivá a rýchla, ale musí byť aj bezpečná. Povedať, že mi rozum zostáva stáť nad agresiou niektorých ľudí, je málo. Viem to. Musíme sa pobaviť aj o tom,ako takýmto prípadom predísť," dodal primátor.

​A čo sa presne v stredu 22. mája stalo? "Podľa doterajších informácii medzi 23.00 až 23.30 hod, počas cestovania autobusom linky č. 83 zo zastávky MHD SAV na zastávku MHD Damborského, sa skupinka štyroch doposiaľ neznámych cestujúcich správala hlučne, robila neporiadok a rozhadzovala po autobuse rôzne veci. Dvaja cestujúci – manželský pár vo veku 50 rokov a 52 rokov - túto skupinku slušne napomenuli, na čo reagovali doposiaľ neznámi muži fyzickým napadnutím. Viacerými údermi do oblasti tváre spôsobili poškodeným rôzne zranenia a zlomeniny v oblasti tváre, pričom bezprostredne po skutku autobus opustili a utiekli na neznáme miesto. V prípade poškodenej ženy si zranenia vyžiadali hospitalizáciu v jednej z nemocníc," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff. 

"Funkčné kamery v autobusoch sú základ. V blízkom čase pripravujeme veľký nákup nových vozidiel MHD a kamery v nich budú jednou z podmienok súťaže. Incident sa, bohužiaľ, odohral v starom autobuse, ktorý takouto kamerou ešte vybavený nebol. Možností, čo zmeniť a upraviť, je určite viacero. Poškodenej rodine sa aj týmto ospravedlňujem a pôjdem im to povedať aj osobne," dodal Vallo.

(ms)

Páčil sa vám článok?