Študenti z Kadnárovej ulice v Bratislave majú ekologickú školskú kaviareň

25.5.2019
ekologická kaviareň SOŠ Kadnárova

Zdroj: sosmis.sk

Páčil sa vám článok?

Stredná odborná škola (SOŠ) masmediálnych a informačných štúdií na Kadnárovej ulici má vlastnú školskú kaviareň. Cieľom je získavať vedomosti o financiách a marketingu, ale tiež mať možnosť ich aj prakticky aplikovať.

"Študenti majú motiváciu, môžu sa prezentovať a potom si overovať svoje skúsenosti. Zároveň je to aj inšpirácia a lákadlo pre žiakov základných škôl pri rozhodovaní sa o strednej škole," povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba.

Školská kaviareň má aj ekologický rozmer. Interiér tvoria staré stoličky z gastro bazára, stoly sú zrecyklované a vynovené. Rovnako riad je recyklovateľný. Okrem toho si škola od septembra plánuje zaobstarať kompostér, kde bude spracovávať nielen kávové usadeniny, ale napríklad aj zvyšky z desiat. "Kompostom chcú potom vyživovať školské kvety, aby aj takto podčiarkli zelený charakter svojej školy," doplnil kraj.

Školská kaviareň je otvorená od 8.00 do 15.00 h a je určená pre študentov a učiteľov školy. Zároveň by sa mala stať miestom pre konanie študentských akcií, rodičovských združení či rôznych podujatí a eventov. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?