VIZUALIZÁCIE: Čo na to poviete? Privítali by ste pri Veľkom Draždiaku takúto pláž?

12.5.2019
0
Petržalská pláž

Zdroj: Petržalská pláž

Páčil sa vám článok?

Chceli by ste, aby sa takýto zámer stal realitou? Na rokovanie komisie územného plánu a dopravy sa dostala aj architektonická štúdia „Petržalská pláž“.

„Úrad však zámer stiahol ako nedopracovaný, na komisiu sa zrejme dostal nedopatrením. Nejde teda zďaleka o finálny produkt. Projekt však medzi poslancami nevyvolal zásadne negatívny ohlas,“ informoval nás poslanec Miroslav Dragun.

Je predpoklad, že žiadateľ dopracuje detaily štúdie a úrad ju predloží na prerokovanie komisiám opäť. Investičný zámer pozostáva z rekreačno-oddychovej zóny na brehu jazera Veľký Draždiak na pozemku vo vlastníctve OZ TJ Slávia Právnik s rozlohou 1300 m².

VIZUALIZACIE:

Vlastník pozemkov so zámerom súhlasí, plánuje podpísať s prevádzkovateľom Petržalskej pláže zmluvu o nájme pozemku na dobu určitú, na 5 rokov. Ako súčasťou oddychovej zóny navrhuje pieskové ihrisko na plážový volejbal, bar s grilom, koncertné pódium, pieskovú oddychovú zónu, trávnatú oddychovú zónu, detskú zónu s trampolínou, kontajnerové toalety... Časť trávnatého brehu chce upraviť do terasovitej podoby. Vstupné na pláž garantuje bezplatne. Podľa územného plánu je pozemok súčasťou stabilizovaného územia pre šport, telovýchovu a voľný čas, nie je teda v rozpore s územnoplánovacou dokumentáciou mesta.

(in)

Páčil sa vám článok?