Novým hlavným kontrolórom Bratislavy sa stal Marián Miškanin - ako na to reagoval jeho protikandidát Ján Mrva?

25.4.2019

Zdroj: Magistrát a FB J.M.

Páčil sa vám článok?

Dozerať na hospodárne a efektívne nakladanie s mestským majetkom a kontrolovať príjmy a výdavky mesta bude od 1.5.2019 nový kontrolór Bratislavy. Poslanci mestského zastupiteľstva dnes v druhom kole voľby 24 hlasmi z 38 hlasujúcich zvolili do tejto funkcie Ing. Mariána Miškanina, PhD.

Neúspešným kandidátom v druhom kole bol bývalý starosta Vajnor Ing. Ján Mrva, ktorý získal 9 hlasov. Voľba, na rozdiel od minulosti, bola verejná.

Mestskí poslanci vyberali spomedzi 12 kandidátov, ktorí sa uchádzali o túto funkciu:

  1. Ing. Iveta Bullová
  2. Ing. Marek Kuľka
  3. Ing. Janka Mahďáková
  4. Ing. Marián Miškanin, PhD.
  5. Ing. Ján Mrva
  6. PhDr. Richard Nagy
  7. Ing. Ignác Olexík, PhD.
  8. Ing. Anežka Poradová
  9. Mgr. Ing. Viera Potanková, LL.M.
  10. Ing. Pavol Sovič
  11. Igor Trenk
  12. JUDr. Mário Vanc, LL.M.

Na základe výsledkov verejného hlasovania bol do funkcie mestského kontrolóra hlavného mesta SR Bratislavy na šesťročné funkčné obdobie zvolený Ing. Marián Miškanin, PhD. Vo funkcii nahradí doterajšieho mestského kontrolóra Petra Šinályho.

Zdroj: Magistrát

​"Pán Miškanin prichádza do funkcie hlavného kontrolóra z Finančnej správy SR, kde aktuálne pôsobí ako riaditeľ Daňového úradu pre vybrané daňové subjekty. Pracoval vo vedení súkromných spoločností, ale manažérske skúsenosti má zo štátnej správy, ale aj zo samosprávy, keďže pôsobil ako riaditeľ kancelárie primátora hlavného mesta aj ako prednosta miestneho úradu MČ Bratislava-Petržalka," informoval o novom mestskom kontrolórovi tlačový hovorca magistrátu Peter Bubla. 

O funkciu mestského kontrolóra sa uchádzal aj neúspešný kandidát o post primátora Bratislavy v ostatných komunálnych voľbách Ján Mrva, ktorý krátko po hlasovaní poslancov mestského zastupiteľstva zverejnil na svojom oficiálnom profile toto krátke video: 

(ts)

 

Páčil sa vám článok?