Vallo prišiel so šokujúcimi číslami áut v meste! Koľko ich máme?

18.4.2019
0
Arogantné parkovanie

Zdroj: FB Doprava v Bratislave

Páčil sa vám článok?

Návrh parkovacej politiky Matúša Valla vzbudil vášne. Bratislavský primátor Matúš Vallo však upokojuje a tvrdí, že rezidentská parkovacia politika sa bude spúšťať postupne od roku 2020. Navyše argumentuje dvojnásobným nárastom vozidiel od roku 2004 v hlavnom meste. Číslo je šokujúce!

„Od roku 2004 stúpol počet osobných vozidiel registrovaných v Bratislave z 165.075 na 311.051. Statickú aj dynamickú dopravu pri takomto náraste naše mesto bez účinnej regulácie jednoducho nezvládne,“ vysvetľuje Matúš Vallo na svojom profile na Facebooku.

Jeho návrh parkovacej politiky rozdelil Bratislavčanov minimálne na tri tábory. Na tých, ktorí bez diskusií odmietajú platiť čo i len cent za svoje auto, na tých, ktorí návrh vítajú a vedia, že súčasný stav je neúnosný a potom na tretiu skupinu. Tá tvrdí, že najprv chce parkovacie domy, lepšiu a kvalitnejšiu MHD a až potom je ochotná platiť.

Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

​Primátor vysvetľuje, že aj keď „parkovaciu politiku má mestské zastupiteľstvo schváliť do leta 2019, do praxe bude zavedená postupne, najskôr od roku 2020. Mestské časti najprv na základe dát zadefinujú prioritné zóny, ktoré budú spustené ako prvé“.  A  mesto dovtedy pripraví MHD na vyššiu kapacitu a nároky cestujúcich.  Zabezpečí dostatok parkovacích miest a záchytných parkovísk.

Zdroj: Magistrát

(lb)

Páčil sa vám článok?