FOTO: Záhada vyriešená. Prečo dlažbu na Hviezdoslavovom námestí opravili a poškodenej o kúsok vedľa sa ani nedotkli?

19.3.2019
0
Námestie Eugena Suchoňa

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Ako sme vás ešte minulý týždeň informovali, poškodenú dlažbu na Hviezdoslavovom námestí v bratislavskom Starom Meste už opravili. Mnohých Staromešťanov i návštevníkom centra však zaskočilo, že zničená dlažba na vedľajšom Námestí Eugena Suchoňa ostala nedotknutá. Zisťovali sme dôvod.

Vypadávajúce dlažobné kocky na Hviezdoslavovom námestí opravili zamestnanci Technických služieb Starého Mesta ešte počas minulého týždňa. "V cene opravy je aj oprava dlažby na Šafárikovom námestí," upresnil vtedy generálny riaditeľ TSSM Ľuboš Majer. 

Keď však idete z Hviezdoslavovho námestia smerom k Redute, hneď po prejdení Mostovej či Jesenského ulice sa ocitnete na Námestí Eugena Suchoňa, kde je dlažba taktiež v katastrofálnom stave. Tej sa však počas opráv ani nedotkli, veď presvedčte sa sami.

FOTOGALÉRIA:

​Zisťovali sme, prečo teda robotníci nedokončili aj opravu kociek v tejto lokalite. Je to zaujímavé, ale naozaj to nebolo možné. Hviezdoslavovo námestie je totiž v správe Starého Mesta, no oveľa menšie Námestie Eugena Suchoňa zas spravuje magistrát. A každá mestská časť či mesto sa zo zákona môže starať iba o ten majetok (cestu, chodník), ktorý je v jeho správe. Opýtali sme sa preto na magistráte, kedy sa dočkáme opravy dlažby i na tomto námestí.

"Pokiaľ ide o poškodenú dlažbu na Námestí Eugena Suchoňa, už pracujeme na zadaní pre dodávateľa. Bude to jedna z prvých opráv, ktoré v tomto roku plánujeme," povedal nám hovorca magistrátu Peter Bubla.

Oprava dlažby, ktorá prebehla na Hviezdoslavovom námestí ešte počas minulého týždňa:

Zdroj: MÚ Staré Mesto

​(ms)

Páčil sa vám článok?