Petržalka opäť hľadá svoje osobnosti

27.1.2019
Petržalka si chce budovu na znievskej od kraja prenajať alebo odkúpiť - BSK Župan s petržalskými poslancami našiel spôsob ako zachrániť škôlku na Znievskej (5)
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka opäť hľadá svoje osobnosti. "Pri tejto príležitosti vyzýva samospráva obyvateľov, aby zasielali svoje návrhy osobností, o ktorých vedia, že sa vo veľkej miere zaslúžili o rozvoj mestskej časti," priblížila Mária Halašková z oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu.

Návrhy môžu petržalskému miestnemu úradu posielať tak jednotlivci, ako aj neziskové organizácie a združenia, verejné či vzdelávacie inštitúcie či občianske spolky. Je možné ich doručiť osobne do podateľne miestneho úradu na Kutlíkovej ulici, poštou na adresu miestneho oddelenia kultúry alebo elektronicky na e-mailovú adresu daniela.emeljanovova@petrzalka.sk.

​Návrh musí obsahovať kontaktné údaje predkladateľa i navrhovanej osobnosti spolu s jej krátkou charakteristikou. Najneskorší možný termín je 15. apríla.

Mená tohtoročných laureátov budú vyhlásené v rámci festivalu Dni Petržalky 2019, a to 5. júna. Oceňovanie je jeho súčasťou od roku 1998 a doteraz si ocenenie prevzalo vyše 110 osobností.

(TASR)

Páčil sa vám článok?